Édesburgonyás kosárkák rozmaringgal

Édesburgonyás muffin rozmaringgal

leveles tésztából
  • kb. 15 perc
  • 200°C
  • 220°C
  • kb. 20 perc

Hozzávalók 12 muffinhoz:

  • 1 cs. Tante Fanny friss tönkölyös leveles tészta 270 g
  • 4 édesburgonya meghámozva és kockákra vágva
  • 1 tk. reszelt citromhéj
  • frissen őrölt szerecsendió
  • 3 gerezd zúzott fokhagyma
  • 1 tk. szárított rozmaring
  • 1 tk. almaecet
  • kevés olaj a sütéshez
  • őrölt só és bors
Ezzel is elkészítheted
Édesburgonyás muffin rozmaringgal hozzávalók

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 220°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    1 édesburgonyát főzzünk vízben puhára. Fűszerezzük a citromhéjjal, szerecsendióval és pürésítsük, majd tegyük félre.

  3. Lépés 3

    A többi édesburgonyát a fokhagymával kevés olajon megpirítjuk, hozzáadjuk a rozmaring felét és addig sütjük, amíg villával szét tudjuk nyomkodni. Keverjük össze a pürésített édesburgonyával, adjuk hozzá az almaecetet és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.

  4. Lépés 4

    A tésztát a sütőpapírral együtt kitekerjük, széltében 4 egyenlő részre, míg hosszában 3 egyelőre részre vágjuk, így 12 téglalapot kapunk. Béleljünk ki egy muffin sütőformát a téglalapokkal.

  5. Lépés 5

    Tegyünk 2 evőkanál édesburgonya keveréket minden tésztára.

  6. Lépés 6

    A sütő középső sínén 10 percig sütjük, majd szórjuk meg a maradék rozmaringgal és süssük még 5 percig.

Tipp

A muffinokat még melegen, chilis mártással tálaljuk.

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!