Epertorta
0 Bewertungen

- 15 perc
- 190 °C
- 170 °C
- 15 perc
Hozzávalók Hozzávalók 1 tortaformához:
- 1 cs. Tante Fanny friss linzertészta 300 g
- 2 cs. friss krémsajt (125 g/db)
- 4 ek méz
- Fél citrom leve
- 500 g eper megmosva, felezve
- mentalevél
- Fél citrom héja reszelve
Ezzel készítsd:

Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 190°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A friss linzertésztát sütőpapírral együtt tekerjük ki egy tepsire. A tésztaszéleket hajtsuk fel. A tésztalapot villával szurkáljuk meg. Középső sínen kb. 15 perc alatt süssük aranybarnára.
-
Lépés 3
Vegyük ki a sütőből és hagyjuk hűlni.
-
Lépés 4
A friss sajtkészítményt keverjük össze a mézzel és a citromlével, majd kenjük a tésztalapra.
-
Lépés 5
A félbevágott eperszemeket fektessük szorosan egymás mellé, majd mentalevéllel és reszelt citromhéjjal díszítsük.
Tipp
Elkészítés után rögtön tálaljuk, amíg a tészta ropogós marad.