Fahéjas-mandulás croissant
Csodakiflik

Fahéjas-mandulás croissant

Értékeld a receptet
Erste Bewertung:

Um deine Bewertung einzutragen wird ein Cookie abgelegt und die IP-Adresse psdeudonymisiert gespeichert.
Bitte lies und bestätige hierzu auch unsere Datenschutzerklärung.

Bewerten
5 / 5
1 Bewertung

Kényeztesd magad egy igazán különleges reggeli élménnyel! A fahéjas-mandulás croissant illata már sütés közben ünnepi hangulatot varázsol a konyhába, a ropogós tészta és az édes, fűszeres mandulatöltelék pedig garantáltan mosolyt csal mindenki arcára. Egyszerűen elkészíthető, mégis ellenállhatatlan – tökéletes választás egy nyugodt reggelhez vagy akár a hétvégi családi brunchhoz is.

  • 15-20 perc
  • 170°C
  • 160°C
  • kb. 15 perc

Hozzávalók:

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/felső sütésen 170°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A mandulát, a zsemlemorzsát, a cukrot és a fahéjat összekeverjük.

  3. Lépés 3

    A tésztát a sütőpapírral együtt kitekerjük és megkenjük az olvasztott vaj felével.

  4. Lépés 4

    A tésztát megszórjuk a mandula-keverékkel, és elegyengetjük a felületén. Majd tegyünk egy sütőpapírt a tésztára, és óvatosan fordítsuk meg.

  5. Lépés 5

    Vegyük le a felső sütőpapírt a tésztáról, és ezt a felét is kenjük meg vajjal és szórjuk meg a mandula-keverékkel. Ezután meghintjük az apróra vágott mandulával és 7 háromszöget vágunk. A két külső fél-háromszöget egymásba tudjuk illeszteni.

  6. Lépés 6

    A tésztát tekerjük fel a szélesebb oldaltól indulva, és formázzunk belőle kifliket. Majd a tetejébe szórhatunk még apróra vágott mandulát.

  7. Lépés 7

    Előmelegített sütőben középső sínen kb. 15 - 20 perc alatt süssük aranysárgára.

Tipp

Sütés után hints meg porcukorral!

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!