Fogasfilé gombával leveles tésztában, bazsalikomos paradicsommal

Fogasfilé gombával leveles tésztában, bazsalikomos paradicsommal

  • 15 - 20 perc
  • 190 °C
  • 170 °C
  • kb. 25-30 perc

Hozzávalók Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 cs. Tante Fanny friss leveles tészta 270 g
  • 4 db fogasfilé
  • 3 ek Olaj
  • 150 g champignon vagy vegyes gomba durvára vágva
  • 50 g mogyoróhagyma vagy hagyma finomra aprítva
  • 100 g tejföl
  • 1 tojásfehérje
  • 1 tk kukoricakeményítő
  • 3 ek zsemlemorzsa
  • Koriander
  • szerecsendió őrölve
  • 1 ek petrezselyem finomra aprítva
  • bors
  • 8 szelet lazacsonka
  • 1 tojás sárgája a kenéshez
  • A bazsalikomos-paradicsomhoz:

    • 1 ek cukor
    • 1 ek balzsamecet
    • 200 g sűrített paradicsom
    • bors, fokhagyma
    • 1 ek bazsalikomlevél lecsipkedve
    • 2 ek tejföl
    • 3 ek olívaolaj
    • 200 g koktélparadicsom

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 190° C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A fogasfilét sózzuk, borsozzuk, forró zsiradékon 10 másodpercig süssük, vegyük ki a serpenyőből, és konyhai törlőpapírral itassuk le a zsiradékot.

  3. Lépés 3

    A durvára vágott gombát a hagymával együtt pároljuk, majd szűrőn csepegtessük le.

  4. Lépés 4

    A tejfölt, tojásfehérjét, keményítőt, zsemlemorzsát és a fűszereket jól keverjük össze, és adjuk a lecsepegtetett gombához.

  5. Lépés 5

    A leveles tésztát sütőpapírral együtt tekerjük ki, vágjuk 4 egyenlő részre. Minden darabra fektessünk 2-2 lazac sonkát, erre tegyük a fogasfilét és a gombás töltelék negyedét.

  6. Lépés 6

    A leveles tésztát hajtsuk rá, majd kenjük meg tojás sárgájával. A tészta táskák felső részére vágjunk kis lyukat, és sütés előtt tegyük hűvös helyre.

  7. Lépés 7

    Előmelegített sütőben a középső sínen kb. 15-20 percig süssük.

  8. Lépés 8

    A bazsalikosom paradicsomhoz a cukrot közepes tűzön olvasszuk, és balzsamecettel öntsük fel.

  9. Lépés 9

    A paradicsomot és fűszereket adjuk hozzá, hagyjuk összefőni, majd keverjük hozzá a tejfölt. A koktélparadicsomokat felezzük, és olívaolajon 1-2 percig süssük.

Tipp

Ha tehetjük, vásároljunk a halas standon friss fogasfilét a mélyhűtött termék helyett.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!