![pizza primavera](https://www.tantefanny.hu/wp-content/uploads/sites/3/2015/02/Pizza-Primavera_120dpi-700x800-1.jpg)
Pizza Primavera
színes zöldségekkel
0 Bewertungen
![](https://www.tantefanny.hu/wp-content/uploads/sites/3/2022/02/vegetarianus-95x95.png)
- 15-20 perc
- 220 °C
- 200 °C
- 15 perc
Hozzávalók 1 pizzához:
- 1 cs. Tante Fanny friss tönkölyös pizzatészta 400 g
- 2 ek olívaolaj
- 80 g champignon szeletekre vágva
- 80 g brokkoli darabolva
- 1 fej vöröshagyma vékony szeletekre vágva
- 1 db sárga paprika csíkokra vágva
- 1 cs. mozzarella (125g) vékonyra szeletelve
- 150 g pizzaszósz vagy paradicsomszósz
- 4-6 db pfefferoni karikára vágva
- őrölt só és bors ízlés szerint
- kevés oregánó
Ezzel készítsd:
![Friss tönkölyös pizzatészta](https://www.tantefanny.hu/wp-content/uploads/sites/3/2020/03/TF_Packshot_gross_380x1090_HU_Pizza_Dinkel1-224x640.png)
Ezzel is elkészítheted
![](https://www.tantefanny.hu/wp-content/uploads/sites/3/2015/02/AS_Pizza-Primavera_120dpi-897x444-1.jpg)
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 220°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A gombaszeleteket, a paprikát, a brokkolit és a hagymakarikákat egy kevés olívaolajon megdinsztelünk, majd hagyjuk kihűlni.
-
Lépés 3
A pizzatésztát sütőpapírral együtt tekerjük ki tepsire és megkenjük a pizzaszósszal. A tetejére tesszük a zöldségeket, a mozzarella szeleteket és a pfefferonit, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
-
Lépés 4
Előmelegített sütőben alsó sínen 15-20 perc alatt aranybarnára sütjük.
Tipp
Mozzarella helyett próbáljuk ki gorgonzolával is!