Francia almatorta

Francia almatorta

  • 20 perc
  • 220 °C
  • 200 °C
  • kb. 30 perc

Hozzávalók: Hozzávalók 8 szelet tortához:

A híres francia almatorta friss leveles tésztából a desszertek csúcsa. Legjobb melegen tálalva, istenien illik hozzá a vaníliás fagylalt.

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 220° C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    Az almát hámozzuk meg, és szeleteljük fel.

  3. Lépés 3

    Egy forró teflonedényben karamellizáljuk meg a cukrot, ne keverjük. Az almaszeleteket és a vajat adjuk hozzá, és néhány percig hagyjuk főni.

  4. Lépés 4

    A leveles tésztát sütőpapírral együtt tekerjük ki, és takarjuk be vele az almát. A tésztát villával szurkáljuk meg. A tészta kicsit nagyobb legyen, mint a serpenyő, mert sütés közben kicsit összehúzódik.

  5. Lépés 5

    Előmelegített sütőben az alsó sínre helyezve kb. 20 perc alatt süssük aranybarnára.

  6. Lépés 6

    Sütéskor a serpenyőben képződhet némi folyadék, ezt óvatosan öntsük le, majd a tortát ezután borítsuk tányérra, szeleteljük fel, és tálaljuk rögtön!

Tipp

A forró tortaszeleket még finomabbak lesznek, ha 1 gombóc vaníliafagylalttal tálaljuk!

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!