Fűszeres spenótos – juhsajtos pite
- 35 - 40 perc
- 200 °C
- 180 °C
- 75 perc
Hozzávalók Hozzávalók
- 1 cs. Tante Fanny friss nyújtott rétestészta 200 g
- 2 fej hagyma aprítva
- 2 gerezd fokhagyma aprítva
- 2 ek olaj
- 50 ml húsleves
- 800 g spenót
- Só, bors, szerecsendió ízlés szerint
- 150 g szárított paradicsom aprítva
- 150 g juhsajt morzsolva
- 2 tojás
- 3-4 ek zsemlemorzsa
- 50 g vaj olvasztva
- Zsiradék a forma kenéséhez
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 200°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A hagymát és a fokhagymát aprítsuk fel, és serpenyőben hevített olajban süssük üvegesre. Öntsük hozzá a húslevest, adjuk hozzá a spenótot, miután a spenót össeesett, ízesítsük sóval, borssal és szerecsendióval.
-
Lépés 3
A szárított paradicsomot aprítsuk fel. A juhsajtot morzsoljuk össze. A spenótot nyomkodjuk ki, majd a paradicsomot, sajtot, tojást és 2 - 3 evőkanál zsemlemorzsát keverjük hozzá.
-
Lépés 4
Az első réteslapot fektessük kivajazott, kivehető aljú sütőformába, és vajjal kenjük meg. További 3 réteslapot rétegezzünk, de mindegyiket kenjük meg olvasztott vajjal. Az utolsó lapot szórjuk meg zsemlemorzsával.
-
Lépés 5
A spenótos masszát öntsük a tésztára, és tegyük rá az utolsó két réteslapot is, végül kenjük meg vajjal. A kilógó tésztaszéleket hajtsuk középre, és az egészet kenjük át még egyszer az olvasztott vajjal.
-
Lépés 6
200 °C-ra előmelegített sütőben kb. 35 - 40 perc alatt süssük készre.
Juhsajt helyett használhatunk más friss sajtot is, például mozzarellát.