Fűszeres spenótos – juhsajtos pite

Értékeld a receptet
Erste Bewertung:

Um deine Bewertung einzutragen wird ein Cookie abgelegt und die IP-Adresse psdeudonymisiert gespeichert.
Bitte lies und bestätige hierzu auch unsere Datenschutzerklärung.

Bewerten
0 / 5
0 Bewertungen
  • 35 - 40 perc
  • 200 °C
  • 180 °C
  • 75 perc

Hozzávalók Hozzávalók

  • 1 cs. Tante Fanny friss nyújtott rétestészta 200 g
  • 2 fej hagyma aprítva
  • 2 gerezd fokhagyma aprítva
  • 2 ek olaj
  • 50 ml húsleves
  • 800 g spenót
  • Só, bors, szerecsendió ízlés szerint
  • 150 g szárított paradicsom aprítva
  • 150 g juhsajt morzsolva
  • 2 tojás
  • 3-4 ek zsemlemorzsa
  • 50 g vaj olvasztva
  • Zsiradék a forma kenéséhez

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 200°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A hagymát és a fokhagymát aprítsuk fel, és serpenyőben hevített olajban süssük üvegesre. Öntsük hozzá a húslevest, adjuk hozzá a spenótot, miután a spenót össeesett, ízesítsük sóval, borssal és szerecsendióval.

  3. Lépés 3

    A szárított paradicsomot aprítsuk fel. A juhsajtot morzsoljuk össze. A spenótot nyomkodjuk ki, majd a paradicsomot, sajtot, tojást és 2 - 3 evőkanál zsemlemorzsát keverjük hozzá.

  4. Lépés 4

    Az első réteslapot fektessük kivajazott, kivehető aljú sütőformába, és vajjal kenjük meg. További 3 réteslapot rétegezzünk, de mindegyiket kenjük meg olvasztott vajjal. Az utolsó lapot szórjuk meg zsemlemorzsával.

  5. Lépés 5

    A spenótos masszát öntsük a tésztára, és tegyük rá az utolsó két réteslapot is, végül kenjük meg vajjal. A kilógó tésztaszéleket hajtsuk középre, és az egészet kenjük át még egyszer az olvasztott vajjal.

  6. Lépés 6

    200 °C-ra előmelegített sütőben kb. 35 - 40 perc alatt süssük készre.

Tipp

Juhsajt helyett használhatunk más friss sajtot is, például mozzarellát.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!