Zöldséges rétes zöldfűszeres szósszal

Zöldséges rétes zöldfűszeres szósszal

Értékeld a receptet
Erste Bewertung:

Um deine Bewertung einzutragen wird ein Cookie abgelegt und die IP-Adresse psdeudonymisiert gespeichert.
Bitte lies und bestätige hierzu auch unsere Datenschutzerklärung.

Bewerten
0 / 5
0 Bewertungen
  • kb. 25 perc
  • 180 °C
  • 160 °C
  • kb. 60 perc

Hozzávalók Hozzávalók 2 réteshez:

  • 1 cs. Tante Fanny friss teljes kiőrlésű rétestészta 200 g
  • 2 db brokkoli blansírozva és felaprítva
  • 5 db nagy sárgarépa blansírozva, csíkokra vágva
  • 1 db karfiol blansírozva és felaprítva
  • 1 db piros paprika csíkokra vágva
  • 1 db sárga paprika csíkokra vágva
  • 2 gerezd fokhagyma finomra vágva
  • 50 g vaj
  • 50 g liszt
  • 1/4 l tej
  • 1 késhegynyi kömény őrölve
  • Só, bors, szerecsendió
  • vaj a kenéshez

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 180°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A zöldségeket forrásban lévő sós vízben néhány percig blansírozzuk. Szűrjük le, csepegtessük le és hűtsük ki.

  3. Lépés 3

    A besamelmártáshoz 50 g vajat hevítsünk fel, adjuk hozzá a lisztet és tejjel öntsük fel. Állandó keverés közben főzzük fel, és tegyük félre.

  4. Lépés 4

    A zöldségeket és a kihűlt besamelmártást keverjük össze, adjuk hozzá a fokhagymát is. Sóval, borssal, őrölt köménnyel és szerecsendióval fűszerezzük.

  5. Lépés 5

    A töltelék felét tegyük az előkészített rétes alsó harmadára, a széleket hajtsuk be, és konyharuha segítségével tekerjük fel a rétest.

  6. Lépés 6

    A réteseket tegyük sütőpapírral bélelt tepsire, vajjal kenjük meg, és előmelegített sütőben középső sínen kb. 25 perc alatt süssük aranysárgára.

Tipp

A zöldfűszeres szószhoz 250 g tejfölt és néhány kanál joghurtot keverjünk össze, sóval, borssal, aprított zöldfűszerekkel és fokhagymával ízesítsük.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!