Gorgonzolás quiche kakukkfűvel

Értékeld a receptet
Erste Bewertung:

Um deine Bewertung einzutragen wird ein Cookie abgelegt und die IP-Adresse psdeudonymisiert gespeichert.
Bitte lies und bestätige hierzu auch unsere Datenschutzerklärung.

Bewerten
0 / 5
0 Bewertungen
  • 35 perc
  • 220 °C
  • 200 °C
  • kb. 25-30 perc

Hozzávalók Hozzávalók 30 cm-es tortaformához:

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 210° C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    Az egyik tekercs tésztát sütőpapírral együtt tekerjük ki, és a papírral együtt tegyük sütőformába, igazgassuk bele, és villával szurkáljuk meg. 10 percre tegyük hűvös helyre. A másik tésztatekercset tegyük félre.

  3. Lépés 3

    A paradicsom héját kicsit karcoljuk meg, forró vízben rövid ideig (10 másodpercig) blansírozzuk, hűtsük le, majd húzzuk le a héját. A paradicsomot felezzük el, magozzuk ki, és még egyszer vágjuk félbe – így paradicsomonként 4 szeletet kapunk.

  4. Lépés 4

    A paradicsomszeletekkel rakjuk meg a tésztát, a gorgonzolát és az olajbogyót is rakjuk rá, majd borssal és kakukkfűvel szórjuk meg.

  5. Lépés 5

    A másik tésztát is tekerjük ki, fektessük a töltelékre, igazgassuk a forma széléhez, a felesleges részt vágjuk le, felvert tojással kenjük meg, és villával szurkáljuk meg. A leeső tésztából szaggassunk formákat, és ezzel díszítsük a quiche-t.

  6. Lépés 6

    Előmelegített sütőben alsó sínen kb. 35 perc alatt süssük aranysárgára, kicsit hagyjuk pihenni, majd tálaljuk.

Tipp

Kakukkfű helyett bazsalikomot vagy oregáno fűszert is használhatunk.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!