Gorgonzolás quiche kakukkfűvel
- 35 perc
- 220 °C
- 200 °C
- kb. 25-30 perc
Hozzávalók Hozzávalók 30 cm-es tortaformához:
- 2 cs. Tante Fanny friss leveles tészta 270 g
- Alternatíva: Tante Fanny friss leveles tészta kettős csomagolás 540 g
- 500 g gorgonzola kis darabokra vágva
- 4 paradicsom meghámozva, magozva, negyedelve
- 10 db zöld olajbogyó mag nélkül
- Só, bors ízlés szerint
- 1 ek friss kakukkfűlevél
- 1 tojás a kenéshez
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 210° C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
Az egyik tekercs tésztát sütőpapírral együtt tekerjük ki, és a papírral együtt tegyük sütőformába, igazgassuk bele, és villával szurkáljuk meg. 10 percre tegyük hűvös helyre. A másik tésztatekercset tegyük félre.
-
Lépés 3
A paradicsom héját kicsit karcoljuk meg, forró vízben rövid ideig (10 másodpercig) blansírozzuk, hűtsük le, majd húzzuk le a héját. A paradicsomot felezzük el, magozzuk ki, és még egyszer vágjuk félbe – így paradicsomonként 4 szeletet kapunk.
-
Lépés 4
A paradicsomszeletekkel rakjuk meg a tésztát, a gorgonzolát és az olajbogyót is rakjuk rá, majd borssal és kakukkfűvel szórjuk meg.
-
Lépés 5
A másik tésztát is tekerjük ki, fektessük a töltelékre, igazgassuk a forma széléhez, a felesleges részt vágjuk le, felvert tojással kenjük meg, és villával szurkáljuk meg. A leeső tésztából szaggassunk formákat, és ezzel díszítsük a quiche-t.
-
Lépés 6
Előmelegített sütőben alsó sínen kb. 35 perc alatt süssük aranysárgára, kicsit hagyjuk pihenni, majd tálaljuk.
Kakukkfű helyett bazsalikomot vagy oregáno fűszert is használhatunk.