Gorgonzolás – spenótos rétes
0 Bewertungen
- kb. 20 - 25 perc
- 190 °C
- 170 °C
- 20 perc
Hozzávalók Hozzávalók 4 személyre:
- 1 cs. Tante Fanny friss nyújtott rétestészta 200 g
- 125 g tejföl
- 200 g spenótlevél durvára vágva
- 100 g Gorgonzola sajt durvára reszelve
- 250 g friss sajt
- 1 gerezd fokhagyma aprítva
- 50 g zsemlemorzsa
- 1 ek kukoricakeményítő
- 1 tojás
- Só, bors ízlés szerint
- vaj a kenéshez
Ezzel készítsd:
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 190°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
Egy réteshez kettő vagy három lapot használjunk fel.
-
Lépés 3
A tejfölt keverjük simára, és a többi hozzávalót keverjük hozzá.
-
Lépés 4
A töltelék felét a tészta alsó harmadára tegyük, az oldalait hajtsuk be, a réteseket konyharuha segítségével tekerjük fel. Helyezzük egy sütőpapírral bélelt tepsibe, majd vajjal kenjük meg.
-
Lépés 5
Előmelegített sütőben kb. 20 - 25 perc alatt süssük aranybarnára.
Tipp
A gorgonzola egy zöld márványos sajt, krémes, lágy struktúrával, vajas, mégis jellegzetes, füszeres aromával. Az olasz “Dolcelatte” a gorgonzola lágyabb változata.