Gorgonzolás – spenótos rétes

Értékeld a receptet
Erste Bewertung:

Um deine Bewertung einzutragen wird ein Cookie abgelegt und die IP-Adresse psdeudonymisiert gespeichert.
Bitte lies und bestätige hierzu auch unsere Datenschutzerklärung.

Bewerten
0 / 5
0 Bewertungen
  • kb. 20 - 25 perc
  • 190 °C
  • 170 °C
  • 20 perc

Hozzávalók Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 cs. Tante Fanny friss nyújtott rétestészta 200 g
  • 125 g tejföl
  • 200 g spenótlevél durvára vágva
  • 100 g Gorgonzola sajt durvára reszelve
  • 250 g friss sajt
  • 1 gerezd fokhagyma aprítva
  • 50 g zsemlemorzsa
  • 1 ek kukoricakeményítő
  • 1 tojás
  • Só, bors ízlés szerint
  • vaj a kenéshez

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 190°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    Egy réteshez kettő vagy három lapot használjunk fel.

  3. Lépés 3

    A tejfölt keverjük simára, és a többi hozzávalót keverjük hozzá.

  4. Lépés 4

    A töltelék felét a tészta alsó harmadára tegyük, az oldalait hajtsuk be, a réteseket konyharuha segítségével tekerjük fel. Helyezzük egy sütőpapírral bélelt tepsibe, majd vajjal kenjük meg.

  5. Lépés 5

    Előmelegített sütőben kb. 20 - 25 perc alatt süssük aranybarnára.

Tipp

A gorgonzola egy zöld márványos sajt, krémes, lágy struktúrával, vajas, mégis jellegzetes, füszeres aromával. Az olasz “Dolcelatte” a gorgonzola lágyabb változata.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!