Spenótos-fetás rétes
- kb. 30 perc
- 190°C
- 170°C
- kb. 20 perc
Hozzávalók 2 réteshez:
- 1 cs. Tante Fanny friss nyújtott rétestészta 200 g
- 70 g olvasztott vaj
- 2-3 gerezd fokhagyma apróra vágva
- 50 g zsemlemorzsa
- 500 g friss spenótlevél blansírozva
- 250 g feta sajt kockákra vágva
- őrölt só és bors
- kevés vaj a kenéshez
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 190°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A vajon megpirítjuk a fokhagymát, majd hozzáadjuk a zsemlemorzsát és a friss spenótleveleket és rövid ideig kevergetjük a tűzön. Ízlés szerint fűszerezzük sóval és borssal, majd hagyjuk kihűlni.
-
Lépés 3
Egy réteslapot egy nedves konyharuhára kitekerünk, megkenjük vajjal, majd egy másik réteslapot 90°-al elforgatva ráhelyezünk.
-
Lépés 4
A töltelék felét a tészta alsó harmadán eloszlatjuk, a két szélén 3-3 cm-t szabadon hagyunk. Az oldalsó széleket visszahajtjuk, a tészta felső szélét megkenjük vajjal, majd a konyharuha segítségével feltekerjük. Ugyanezt megcsináljuk a másik két tésztával is.
-
Lépés 5
A réteseket egy vajjal megkent tepsibe tesszük.
-
Lépés 6
A réteseket a sütő középső sínén körülbelül 30 perc alatt aranybarnára sütjük.