Spenótos-fetás rétes

Spenótos-fetás rétes

nyújtott rétestésztából
Rezept bewerten
Erste Bewertung:

Um deine Bewertung einzutragen wird ein Cookie abgelegt und die IP-Adresse psdeudonymisiert gespeichert.
Bitte lies und bestätige hierzu auch unsere Datenschutzerklärung.

Bewerten
4.5 / 5
2 Bewertungen
  • kb. 30 perc
  • 190°C
  • 170°C
  • kb. 20 perc

Hozzávalók 2 réteshez:

  • 1 cs. Tante Fanny friss nyújtott rétestészta 200 g
  • 70 g olvasztott vaj
  • 2-3 gerezd fokhagyma apróra vágva
  • 50 g zsemlemorzsa
  • 500 g friss spenótlevél blansírozva
  • 250 g feta sajt kockákra vágva
  • őrölt só és bors
  • kevés vaj a kenéshez

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 190°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A vajon megpirítjuk a fokhagymát, majd hozzáadjuk a zsemlemorzsát és a friss spenótleveleket és rövid ideig kevergetjük a tűzön. Ízlés szerint fűszerezzük sóval és borssal, majd hagyjuk kihűlni.

  3. Lépés 3

    Egy réteslapot egy nedves konyharuhára kitekerünk, megkenjük vajjal, majd egy másik réteslapot 90°-al elforgatva ráhelyezünk.

  4. Lépés 4

    A töltelék felét a tészta alsó harmadán eloszlatjuk, a két szélén 3-3 cm-t szabadon hagyunk. Az oldalsó széleket visszahajtjuk, a tészta felső szélét megkenjük vajjal, majd a konyharuha segítségével feltekerjük. Ugyanezt megcsináljuk a másik két tésztával is.

  5. Lépés 5

    A réteseket egy vajjal megkent tepsibe tesszük.

  6. Lépés 6

    A réteseket a sütő középső sínén körülbelül 30 perc alatt aranybarnára sütjük.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!