Habos rétes

Habos rétes

  • 5-8 perc
  • 200 ºC
  • 180 ºC
  • 20 perc

Hozzávalók: Hozzávalók kb 10 db-hoz:

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 200° C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A rétestésztát vágjuk 10 x 10 cm nagyságú négyzetekre, és helyezzük egy sütőpapírral bélelt tepsibe. 200 ºC-on süssük, majd hagyjuk hűlni.

  3. Lépés 3

    A tejfölt és a vaníliáscukrot keverjük simára, a tejet, rumot és a cukrot is keverjük hozzá.

  4. Lépés 4

    A megsütött tésztát és a krémet felváltva rétegezzük egymásra, így egy emeletes rétest kapunk.

  5. Lépés 5

    Tetejét tejszínhabbal és szezonális gyümölccsel díszítsük.

Tipp

A gyümölcsöket nem csak a tetejére, hanem a krém és a tészta közé is tehetjük vékonyra szelve.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!