Hagymás-burgonyás rétes

szalonnával

Finom hagymás burgonyás rétes szalonnával. A friss nyújtott rétestésztából gyorsan és könnyen elkészíthető étel, amivel meglepheted szeretteidet.

  • kb. 30 perc
  • 190°C
  • 170°C
  • kb. 45 perc

Hozzávalók:

  • 1 cs. Tante Fanny friss nyújtott rétestészta 200 g
  • 2 ek. Olaj
  • 250 g angolszalonna kockákra vágva
  • 2 hagyma megtisztítva, elfelezve, szeletelve
  • 2 gerezd fokhagyma tisztítva, szeletelve
  • 700 g burgonya főzve, szeletelve
  • 250 ml tejföl
  • petrezselyem aprítva
  • 35 g Vaj olvasztva
  • Só és bors őrölve

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 190°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A szalonnát, hagymát és fokhagymát olajon megsütjük és sóval, borssal megfűszerezzük. Néhány másodpercig hagyjuk kis lángon pirulni. Hűlni hagyjuk, majd összekeverjük a burgonyával, tejföllel és petrezselyemmel.

  3. Lépés 3

    Az egyik réteslapot kiterítjük egy nedves konyharuhára, megkenjük vajjal és a második lapot is rátesszük 90°-kal elforgatva.

  4. Lépés 4

    A töltelék felét a tészta alsó harmadára tesszük úgy, hogy a szélektől kb. 3 cm-t szabadon hagyunk. A z oldalsó széleket behajtjuk, a felső tészta részt megkenjük vajjal és a konyharuha segítségével feltekerjük. A maradék rétestésztával ugyanezt megismételjük.

  5. Lépés 5

    A rétest, az ileesztéssel lefelé fordítva egy kibélelet tepsibe helyezzük és megkenjük vajjal.

  6. Lépés 6

    A sütő középső sínén kb. 30 perc alatt aranybarnára sütjük.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!