Hagymás-burgonyás rétes
Finom hagymás burgonyás rétes szalonnával. A friss nyújtott rétestésztából gyorsan és könnyen elkészíthető étel, amivel meglepheted szeretteidet.
- kb. 30 perc
- 190°C
- 170°C
- kb. 45 perc
Hozzávalók:
- 1 cs. Tante Fanny friss nyújtott rétestészta 200 g
- 2 ek. olaj
- 250 g angolszalonna kockákra vágva
- 2 hagyma megtisztítva, elfelezve, szeletelve
- 2 gerezd fokhagyma tisztítva, szeletelve
- 700 g burgonya főzve, szeletelve
- 250 ml tejföl
- petrezselyem aprítva
- 35 g vaj olvasztva
- Só és bors őrölve
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 190°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A szalonnát, hagymát és fokhagymát olajon megsütjük és sóval, borssal megfűszerezzük. Néhány másodpercig hagyjuk kis lángon pirulni. Hűlni hagyjuk, majd összekeverjük a burgonyával, tejföllel és petrezselyemmel.
-
Lépés 3
Az egyik réteslapot kiterítjük egy nedves konyharuhára, megkenjük vajjal és a második lapot is rátesszük 90°-kal elforgatva.
-
Lépés 4
A töltelék felét a tészta alsó harmadára tesszük úgy, hogy a szélektől kb. 3 cm-t szabadon hagyunk. A z oldalsó széleket behajtjuk, a felső tészta részt megkenjük vajjal és a konyharuha segítségével feltekerjük. A maradék rétestésztával ugyanezt megismételjük.
-
Lépés 5
A rétest, az ileesztéssel lefelé fordítva egy kibélelet tepsibe helyezzük és megkenjük vajjal.
-
Lépés 6
A sütő középső sínén kb. 30 perc alatt aranybarnára sütjük.