Hagymás pite (svájci konyha)
- kb. 25 perc
- 220 °C
- 200 °C
- kb. 25 perc
Hozzávalók Hozzávalók 4 főre:
- 1 cs. Tante Fanny friss pizzatészta 400 g
- 250 g hagyma felkockázva
- 3 póréhagyma karikákra vágva
- 2 gerezd fokhagyma finomra aprítva
- 40 g vaj
- 60 g kesudió
- só cayennei bors
- 4 tojás
- 250 g krémtejszín
- 150 g ementáli sajt reszelve
- kevés olaj
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 220°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
Egy serpenyőben hevítsünk vajat, a hagymát pirítsuk meg, a póréhagymát és a fokhagymát is adjuk hozzá, és süssük üvegesre.
-
Lépés 3
Az apróra vágott kesudiót serpenyőben pirítsuk aranybarnára.
-
Lépés 4
A tojást, krémtejszínt, sajtot, cayennei borsot és sót keverjük össze. Adjuk hozzá a kesudiót is.
-
Lépés 5
A pizzatésztát közvetlenül a hűtőszekrényből használjuk fel. Tekerjük ki a sütőpapírból, lisztezzük be, és helyezzük négyszögletű sütőformába.
-
Lépés 6
A hagymás keveréket halmozzuk a tésztára, majd öntsük rá a tojásos - sajtos masszát is, végül locsoljuk meg olajjal.
-
Lépés 7
Előmelegített sütőben középső sínen kb. 25 perc alatt süssük világosbarnára.
Finom száraz fehérbort javaslunk hozzá kísérőnek!