Hagymás pite (svájci konyha)

Értékeld a receptet
Erste Bewertung:

Um deine Bewertung einzutragen wird ein Cookie abgelegt und die IP-Adresse psdeudonymisiert gespeichert.
Bitte lies und bestätige hierzu auch unsere Datenschutzerklärung.

Bewerten
0 / 5
0 Bewertungen
  • kb. 25 perc
  • 220 °C
  • 200 °C
  • kb. 25 perc

Hozzávalók Hozzávalók 4 főre:

  • 1 cs. Tante Fanny friss pizzatészta 400 g
  • 250 g hagyma felkockázva
  • 3 póréhagyma karikákra vágva
  • 2 gerezd fokhagyma finomra aprítva
  • 40 g vaj
  • 60 g kesudió
  • cayennei bors
  • 4 tojás
  • 250 g krémtejszín
  • 150 g ementáli sajt reszelve
  • kevés olaj

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 220°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    Egy serpenyőben hevítsünk vajat, a hagymát pirítsuk meg, a póréhagymát és a fokhagymát is adjuk hozzá, és süssük üvegesre.

  3. Lépés 3

    Az apróra vágott kesudiót serpenyőben pirítsuk aranybarnára.

  4. Lépés 4

    A tojást, krémtejszínt, sajtot, cayennei borsot és sót keverjük össze. Adjuk hozzá a kesudiót is.

  5. Lépés 5

    A pizzatésztát közvetlenül a hűtőszekrényből használjuk fel. Tekerjük ki a sütőpapírból, lisztezzük be, és helyezzük négyszögletű sütőformába.

  6. Lépés 6

    A hagymás keveréket halmozzuk a tésztára, majd öntsük rá a tojásos - sajtos masszát is, végül locsoljuk meg olajjal.

  7. Lépés 7

    Előmelegített sütőben középső sínen kb. 25 perc alatt süssük világosbarnára.

Tipp

Finom száraz fehérbort javaslunk hozzá kísérőnek!

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!