Hagymás szeletek

Értékeld a receptet
Erste Bewertung:

Um deine Bewertung einzutragen wird ein Cookie abgelegt und die IP-Adresse psdeudonymisiert gespeichert.
Bitte lies und bestätige hierzu auch unsere Datenschutzerklärung.

Bewerten
0 / 5
0 Bewertungen
  • 12 – 15 perc
  • 220° C
  • 200° C
  • kb. 15 – 20 perc

Hozzávalók Hozzávalók 36 hagymás szelethez:

  • 1 cs. Tante Fanny friss vajas leveles tészta 270 g
  • 3 nagy fej fehérhagyma finomra vágva
  • 3 nagy fej vöröshagyma finomra vágva
  • 3 gerezd fokhagyma összevágva
  • Kevés olívaolaj
  • Só, bors ízlés szerint
  • majoranna
  • 1 tojás a kenéshez
  • 1 ek kömény a szóráshoz

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 220° C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A hagymát és fokhagymát forró olívaolajon futtassuk meg, majd egy szűrő segítségével jól csepegtessük le.

  3. Lépés 3

    A vajas leveles tésztát sütőpapírral együtt egyenesen a sütőlapra tekerjük ki a sütőpapírral együtt, és a tésztát felezze el (szélességében).

  4. Lépés 4

    A tészta felét kenjük meg a felvert tojással, és tegyük rá a tölteléket, majd ízlés szerint sózzuk és borsozzuk.

  5. Lépés 5

    A másik tésztalapot fektessük rá, jól nyomkodjuk le és a felvert tojással kenjük meg. Villával szurkáljuk meg, végül szórjuk rá a köményt.

  6. Lépés 6

    Éles késsel felezzük el, majd vágjuk kb. 4 cm széles csíkokra.

  7. Lépés 7

    Előmelegített sütőben középső sínen kb. 12 - 15 percig süssük, míg aranybarna nem lesz.

Tipp

Fehér, vörös és lilahagymát vegyesen használhatunk ehhez a recepthez. Minél több félét használunk, annál finomabb lesz!

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!