Hagymás szeletek
- 12 – 15 perc
- 220° C
- 200° C
- kb. 15 – 20 perc
Hozzávalók Hozzávalók 36 hagymás szelethez:
- 1 cs. Tante Fanny friss vajas leveles tészta 270 g
- 3 nagy fej fehérhagyma finomra vágva
- 3 nagy fej vöröshagyma finomra vágva
- 3 gerezd fokhagyma összevágva
- Kevés olívaolaj
- Só, bors ízlés szerint
- majoranna
- 1 tojás a kenéshez
- 1 ek kömény a szóráshoz
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 220° C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A hagymát és fokhagymát forró olívaolajon futtassuk meg, majd egy szűrő segítségével jól csepegtessük le.
-
Lépés 3
A vajas leveles tésztát sütőpapírral együtt egyenesen a sütőlapra tekerjük ki a sütőpapírral együtt, és a tésztát felezze el (szélességében).
-
Lépés 4
A tészta felét kenjük meg a felvert tojással, és tegyük rá a tölteléket, majd ízlés szerint sózzuk és borsozzuk.
-
Lépés 5
A másik tésztalapot fektessük rá, jól nyomkodjuk le és a felvert tojással kenjük meg. Villával szurkáljuk meg, végül szórjuk rá a köményt.
-
Lépés 6
Éles késsel felezzük el, majd vágjuk kb. 4 cm széles csíkokra.
-
Lépés 7
Előmelegített sütőben középső sínen kb. 12 - 15 percig süssük, míg aranybarna nem lesz.
Fehér, vörös és lilahagymát vegyesen használhatunk ehhez a recepthez. Minél több félét használunk, annál finomabb lesz!