Húsos káposztás rétes

Értékeld a receptet
Erste Bewertung:

Um deine Bewertung einzutragen wird ein Cookie abgelegt und die IP-Adresse psdeudonymisiert gespeichert.
Bitte lies und bestätige hierzu auch unsere Datenschutzerklärung.

Bewerten
0 / 5
0 Bewertungen
  • kb. 30 - 40 perc
  • 170 °C
  • 150 °C
  • kb. 40 perc

Hozzávalók Hozzávalók 2 réteshez:

  • 1 cs. Tante Fanny friss nyújtott rétestészta 200 g
  • 60 dkg fehér káposzta aprítva
  • kömény
  • 1 csokor petrezselyem aprítva
  • Só, bors ízlés szerint
  • 30 dkg darált marhahús
  • 2 tojás
  • 1 pohár tejföl
  • 1-1 db piros és sárga paprika felkockázva
  • 1 nagy fej hagyma aprítva
  • 2 gerezd fokhagyma aprítva
  • olaj
  • 1 ek ételízesítő
  • 2 ek zsemlemorzsa
  • 2 ek vaj

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 170° C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A káposztát aprítsuk fel, 5 percig főzze sós és köménymagos vízben, majd szűrjük le és hagyjuk hűlni.

  3. Lépés 3

    A hagymát aprítsuk fel, és kevés olívaolajon pirítsuk világosbarnára.

  4. Lépés 4

    1 - 2 gerezd fokhagymát nyomjon össze, adja a hagymához a darált hússal együtt, pirítsa át, majd vegye le a tűzről.

  5. Lépés 5

    Adjuk hozzá a paprikát is, az egészet ízesítsük 2 evőkanál aprított petrezselyemmel, kevés borssal és sóval, majd hagyjuk hűlni.

  6. Lépés 6

    A tejfölt a 2 tojással és az ételízesítővel keverjük ki.

  7. Lépés 7

    A kihűlt káposztát és darálthúsos masszát jól keverjük össze a tejfölös-tojásos keverékkel.

  8. Lépés 8

    Kenjük meg 1 réteslapot olvasztott vajjal, erre fektessünk egy másikat, ezt is kenjük meg, szórjuk rá a zsemlemorzsa felét, majd a káposztás-húsos töltelék felét egyengessük el a tésztán, és tekerjük fel a rétest.

  9. Lépés 9

    A másik két réteslappal, és a maradék töltelékkel ugyanígy járjunk el.

  10. Lépés 10

    A rétest helyezzük vajjal kikent sütőformába, kenjük meg olvasztott vajjal és előmelegített sütőben 170 °C-on kb. 30 - 40 perc alatt süssük készre.

Tipp

Paprika helyett apróra vágott póréhagymát is használhatunk. A darált húst helyettesítsük felkockázott sonkával, amit pirospaprikával vagy reszelt sajttal ízesít – ementáli sajt, gouda vagy parmezán – bármelyiket alkalmazzuk különleges, finom variációt kapunk ugyanahhoz a recepthez.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!