Hústekercsek csípős szósszal

Hústekercsek csípős szósszal

  • kb. 5-10 perc
  • 190° C
  • 170° C
  • 20 perc

Hozzávalók Hozzávalók 30 tekercshez:

  • 3 cs. Tante Fanny friss nyújtott rétestészta 200 g
  • 500 g darált hús
  • 4 ek Olaj
  • 1 kis fej hagyma apróra vágva
  • 2 gerezd fokhagyma apróra vágva
  • 1 tk fahéj őrölve
  • 1 tk Szegfűbors darálva
  • 1 tk gyömbér reszelve
  • Só, bors ízlés szerint
  • 1 köteg petrezselyem aprítva
  • 1 ek menta aprítva
  • 1 tojásvaj a kenéshez

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 190° C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A hagymát és a fokhagymát olajon pirítsuk meg, adjuk hozzá a darált húst, pirítsuk meg, fűszerezzük, majd hagyjuk kihűlni.

  3. Lépés 3

    Az aprított petrezselymet, mentát és a tojást adjuk a masszához, keverjük össze. A tésztalapokat olvasztott vajjal kenjük meg, és vágjuk 3 azonos szélességű csíkra.

  4. Lépés 4

    Minden tésztacsík aljára tegyünk 1 evőkanál tölteléket. A tésztacsíkokat tekerjük fel, a végeket jól nyomkodjuk össze.

  5. Lépés 5

    2 evőkanál olajat forrósítson fel egy grillserpenyőben, és a tekercseket lassú tűzön süssük, közben forgassuk meg, hogy körös-körül megsüljön.

Tipp

Vigyázzunk! Erős tőznél a tészta nem lesz olyan ropogós! Természetesen a tekercseket 180 °C-ra előmelegített sütőben is süthetjük, a sütési idő ebben az esetben 10 perc.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!