Húsvéti grízes torta baracklekvárral

Finom húsvéti grízes torta sárgabaracklekvárral. Ünnepi desszert a színes húsvéti asztalon. Könnyen elkészíthető és garantált vele a siker.

  • 40-45 perc
  • 200°C
  • 180°C
  • kb. 20 perc

Hozzávalók Egy 28 cm Ø tortaformához:

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 200°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A tejet felforraljuk és a búzadarát belekeverjük. Hagyjuk, hogy megdagadjon, közben időnként megkeverjük.

  3. Lépés 3

    A tésztát a sütőpapírral együtt kitekerjük és egy formába fektetjük. A lelógó széleket visszahajtjuk. Rákennjük a sárgabarcklekvárt.

  4. Lépés 4

    A fehérjét a vaníliás cukorral és a cukorral habbá verjük. A vajat a sárgáját és a citromhéjat is krémesre kikeverjük. Először a grízt, majd a tojás felveret habját is óvatosan a vajas krémhez keverjük. A masszát a formába öntjük.

  5. Lépés 5

    A tortát a legalsó sínen 40-45 perc alatt aranybarnára sütjük. Miután kihűlt porcukorral megszórjuk.

Tipp

Vágjunk ki különböző formákat papírból és helyezzük a tortára porcukrozás előtt. A sárgabaracklekvár helyett más ízű lekvárt is használhatunk.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!