Isler friss linzertésztából

Értékeld a receptet
Erste Bewertung:

Um deine Bewertung einzutragen wird ein Cookie abgelegt und die IP-Adresse psdeudonymisiert gespeichert.
Bitte lies und bestätige hierzu auch unsere Datenschutzerklärung.

Bewerten
0 / 5
0 Bewertungen
  • kb. 8-10 perc
  • 190 °C
  • 170 °C
  • kb. 40 perc

Hozzávalók Hozzávalók kb 20 Islerhez:

  • 1 cs. Tante Fanny friss édes linzertészta 300 g
  • 1/8 l tejszín
  • 80 g kristálycukor
  • 40 g vaj
  • 100 g étcsokoládé (tortabevonó) darabolva
  • 1 kis darab vaj
  • 1/8 l tej
  • 10 g vaníliás pudingpor
  • 1 tojás sárgája
  • baracklekvár

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 190°c-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A friss linzertésztát sütőpapírral együtt közvetlenül a tepsire tekerjük ki, kb. 6 cm átmérőjű pogácsaszaggatóval szúrjunk ki belőle köröket.

  3. Lépés 3

    Előmelegített sütőben középső sínen kb. 8-10 perc alatt süssük meg.

  4. Lépés 4

    A tejszínt kb. 60 g cukorral főzzük fel, szórjunk bele étcsokoládé darabokat, majd ha beleolvadt, azonnal kezdjük el hideg vízfürdőben hűteni, folyamatos kevergetés mellett.

  5. Lépés 5

    Tipp: Ha a hőmérséklete kb. 30 ˚C-ra hűl, ritkábban kevergessük, hogy ne vajasodjon ki a massza.

  6. Lépés 6

    100 ml tejet főzzünk fel a maradék cukorral. A maradék tejhez keverjük a pudingport és a tojás sárgáját, majd öntsük a forró tejhez, folytonos keverés közben és jól főzzük fel. Kevergetés mellet hűtsük, fedjük be fóliával, hogy ne képződjön bőr a tetején.

  7. Lépés 7

    A csokoládékrémet verjük fel, mint a tejszínt, majd a simára kevert vaníliakrémmel melírozzuk.

  8. Lépés 8

    A linzerszeletek felére habzsák segítségével gazdagon vigyük fel a krémet.

  9. Lépés 9

    Fedjük be a maradék linzerszelettel, és jól nyomjuk össze, hogy a krém teljesen kitöltse a süteményt. A krémnek kb. 1 cm magasnak kell lennie. Tegyük hűtőszekrénybe, hogy megkössön.

  10. Lépés 10

    A töltött szeleteket forró lekvárral vonjuk be.

  11. Lépés 11

    A tortabevonót melegítsük 30˚C körüli hőmérsékletre, és kakaóporral sötétítsük.

  12. Lépés 12

    Vízzel és kevés vajjal keverjük, hogy megfelelő állagot kapjunk a linzerek bevonásához.

  13. Lépés 13

    Az islereket tegyük rácsra, evőkanál segítségével vonjuk be a csokoládémázzal.

Tipp

Díszítéshez használjunk finomra aprított pisztáciát, diót vagy mandulát.
Ha a bevonómassza megkötött, nedves kés segítségével könnyen eltávolíthatjuk a rácsról.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!