Juhsajtos tekercsek
- 3-4 perc
- Forró olajban
- kb. 15 perc
Hozzávalók Hozzávalók kb. 30 tekercshez:
- 2 cs. Tante Fanny friss nyújtott rétestészta 200 g
- 450 g juhsajt elmorzsolva
- 150 g joghurt
- Kevés olívaolaj
- 2 ek petrezselyem aprítva
- Bors, paprika
- 2 gerezd fokhagyma aprítva
- 1/2 l olaj a sütéshez
Elkészítés
-
Lépés 1
A tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A juhsajtot a joghurttal és olívaolajjal keverjük ki, hogy egy könnyen kenhető krémet kapjunk. Petrezselyemmel, borssal, paprikával és fokhagymával ízesítsük.
-
Lépés 3
A tésztalapokat olajjal kenjünk meg, és vágjuk három csíkra.
-
Lépés 4
A tésztacsík alsó részére tegyünk 1 - 1 kanál tölteléket, majd tekerjük fel a tésztát, a széleket jól nyomjuk össze.
-
Lépés 5
Serpenyőben, forró olajban süssük aranybarnára.
-
Lépés 6
Konyhai itatóson csepegtessük le, és rögtön tálaljuk.
Figyeljünk az olaj hőmérsékletére, hogy a tészta ne szívjon magába túl sok olajat. Zsírszegény változathoz a tekercseket ne olajban, hanem 180 °C-ra előmelegített sütőben kb. 15 percig süssük. Előtte kevés napraforgóolajjal kenjük meg a tésztát.