Kakastaréj

Értékeld a receptet
Erste Bewertung:

Um deine Bewertung einzutragen wird ein Cookie abgelegt und die IP-Adresse psdeudonymisiert gespeichert.
Bitte lies und bestätige hierzu auch unsere Datenschutzerklärung.

Bewerten
0 / 5
0 Bewertungen
  • 15 - 20 perc
  • 190 °C
  • 170 °C
  • 15 perc

Hozzávalók Köszönjük szépen Kovács Anikó receptjét!

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 190°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A friss leveles tésztát sütőpapírral együtt tekerjük ki, majd olvasztott vajjal kenjük meg.

  3. Lépés 3

    A darált diót, lekvárt, összemorzsolt müzliszeletet keverjük össze, ízlés szerint cukorral édesítsük.

  4. Lépés 4

    A tölteléket halmozzuk a tésztára, majd a tésztát tekerjük fel, mint a bejglit.

  5. Lépés 5

    A feltekert tésztát vágjuk 4 egyforma darabra, egyik oldalán vagdossuk be, és kicsit hajtsuk ívesre.

  6. Lépés 6

    A kakastaréjokat helyezzük sütőpapírral bélelt tepsire, és felvert tojással kenjük meg.

  7. Lépés 7

    190 °C-ra előmelegített sütőben a középső sínre helyezve kb. 15 - 20 perc alatt süssük, amíg a tészta szép aranysárga nem lesz.

Tipp

A receptet kipróbálhatjuk más ízű lekvárral is!

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!