Kakastaréj
- 15 - 20 perc
- 190 °C
- 170 °C
- 15 perc
Hozzávalók Köszönjük szépen Kovács Anikó receptjét!
- 2 cs. Tante Fanny friss leveles tészta 270 g
- Alternatíva: Tante Fanny friss leveles tészta kettős csomagolás 540 g
- 10 dkg vaj
- 6 db müzliszelet meggyes vagy gyümölcsös, összemorzsolva
- 15 dkg dió darálva
- 2 ek baracklekvár
- Kevés cukor
- 1 tojás felverve a kenéshez
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 190°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A friss leveles tésztát sütőpapírral együtt tekerjük ki, majd olvasztott vajjal kenjük meg.
-
Lépés 3
A darált diót, lekvárt, összemorzsolt müzliszeletet keverjük össze, ízlés szerint cukorral édesítsük.
-
Lépés 4
A tölteléket halmozzuk a tésztára, majd a tésztát tekerjük fel, mint a bejglit.
-
Lépés 5
A feltekert tésztát vágjuk 4 egyforma darabra, egyik oldalán vagdossuk be, és kicsit hajtsuk ívesre.
-
Lépés 6
A kakastaréjokat helyezzük sütőpapírral bélelt tepsire, és felvert tojással kenjük meg.
-
Lépés 7
190 °C-ra előmelegített sütőben a középső sínre helyezve kb. 15 - 20 perc alatt süssük, amíg a tészta szép aranysárga nem lesz.
A receptet kipróbálhatjuk más ízű lekvárral is!