Spárgarudak sonkával

Spárgarudak sonkával

  • 10 – 12 perc
  • 220 °C
  • 200 °C
  • kb. 15 perc

Hozzávalók Hozzávalók 5-6 adaghoz:

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 220° C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A friss spárgát kb 5 percig főzzük sós vízben, majd hűtsük le.

  3. Lépés 3

    A leveles tésztát sütőpapírral együtt tekerjük ki, fektessük tepsire, felvert tojással kenjük meg, és kb. 1,5 cm széles csíkokra vágjuk fel.

  4. Lépés 4

    A sonkaszeleteket hosszában vágjuk félbe és 2-3 felezett spárgát tekerjen bele. A tésztacsíkokat spirálisan tekerjük a sonkába csomagolt spárga köré, és fektessük sütőpapírral bélelt tepsibe.

  5. Lépés 5

    Előmelegített sütőben a középső sínen kb. 10 - 12 percig süssük, míg a tészta aranysárga nem lesz.

  6. Lépés 6

    Langyosan szervírozzuk.

Tipp

Nagyon fontos, hogy mindig friss spárgát vásároljunk! Pucolást nem igényel, de a végeit vágjuk vagy törjük le! A friss zöld spárga szezonja április végétől júniusig tart.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!