Karácsonyi croissant

Értékeld a receptet
Erste Bewertung:

Um deine Bewertung einzutragen wird ein Cookie abgelegt und die IP-Adresse psdeudonymisiert gespeichert.
Bitte lies und bestätige hierzu auch unsere Datenschutzerklärung.

Bewerten
0 / 5
0 Bewertungen
  • 15 - 17 perc
  • 170 °C
  • 150 °C
  • 15 - 20 perc

Hozzávalók Hozzávalók 6 db kiflihez:

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 170° C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A tésztát sütőpapírral együtt tekerjük ki, a perforált helyeken vágjuk át egy késsel.

  3. Lépés 3

    A háromszögek szélesebb végénél helyezzünk el a tésztára két-két szem szaloncukrot.

  4. Lépés 4

    A széleit felvert tojással kenjük meg, és tekerjük fel a tésztát kifli alakúra. Helyezzük a kifliket sütőpapírral együtt a tepsibe, a felszínét kenjük meg tojással, majd szórjuk meg színes cukorgyöngyökkel.

  5. Lépés 5

    Előmelegített sütőben középső sínen 170 fokon kb. 15-17 perc alatt süssük aranysárgára.

Tipp

Többféle szaloncukoról készíthetjük, azonban a sütés miatt a zseléset nem annyira ajánljuk, de marcipános szaloncukorral is nagyon finom!

Köszönjük szépen Hadarik Rita receptjét!

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!