Kecskesajtos csomagok szalonnával
0 Bewertungen
- 4 - 5 perc
- Forró olajban
- kb. 15 perc
Hozzávalók Hozzávalók 10 csomaghoz:
- 2 cs Tante Fanny friss nyújtott rétestészta 200 g
- 10 kecskesajt golyó
- 10 szelet Prosciutto vagy hamburgi sonka
- 1 ág rozmaring
- vaj a kenéshez
- 1/2 l olaj a sütéshez
Ezzel készítsd:
Elkészítés
-
Lépés 1
A tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A rozmaringleveleket csipkedjük le az ágról.
-
Lépés 3
Minden tésztalapot hajtsunk félbe, majd vágjuk két részre, így laponként 2 négyzetet kapunk.
-
Lépés 4
A kecskesajt labdákat csomagoljuk be egy-egy sonkaszeletbe, majd helyezzük a tésztalapok közepére. A tésztaszéleket húzzuk fel, a tetején csavarjuk meg, hogy kis "zsákokat" kapjunk. A zsákok tetejét néhány rozmaringlevéllel tűzzük össze.
-
Lépés 5
Forró olajban süssük ki.
Tipp
Még melegen, salátával tálaljuk.