Kecskesajtos labdák mézzel

Kecskesajtos labdák mézzel

  • kb. 15 perc
  • 190 °C
  • 170 °C
  • 20 perc

Hozzávalók Hozzávalók 8 golyóhoz:

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 190°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A kecskesajtot, túrót, mézet, zsemlemorzsát és fenyőmagot keverjük össze, formázzunk belőle kis golyókat.

  3. Lépés 3

    A réteslapokat középen felezzük el.

  4. Lépés 4

    A tésztacsíkokra tegyünk a töltelékből, a tésztát hajtsuk a golyókra, és formázzuk.

  5. Lépés 5

    A golyókat helyezzük sütőpapírral bélelt tepsire, kenjük meg vajjal, és előmelegített sütőben középső sínen kb. 15 perc alatt süssük aranybarnára.

Tipp

Karamellizált körtével igazán finom: 2 érett körtét vágjunk fel csíkokra, és serpenyőben 4 evőkanál karamellizált cukorban rövid ideig futtassuk. A serpenyő a karamellizáláskor ne legyen túl forró, mert a cukor megég. Dekorációként használjunk diógerezdet, vagy fenyőmagot.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!