Klasszikus lekváros sarok

Klasszikus lekváros sarok

Értékeld a receptet
Erste Bewertung:

Um deine Bewertung einzutragen wird ein Cookie abgelegt und die IP-Adresse psdeudonymisiert gespeichert.
Bitte lies und bestätige hierzu auch unsere Datenschutzerklärung.

Bewerten
0 / 5
0 Bewertungen
  • 12-15 perc
  • 220 °C
  • 200 °C
  • kb. 15-20 perc

Hozzávalók Hozzávalók 15 darabhoz:

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 220°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A tésztát sütőpapírral együtt tekerjük ki tepsire, és vágjuk fel kb. 8 x 8 cm-es négyzetekre.

  3. Lépés 3

    A tésztaszéleket felvert tojással kenjük meg. A lekvárt halmozzuk a tészta négyzetek közepére.

  4. Lépés 4

    A tésztát hajtsuk háromszögekké, a széleket jól nyomkodjuk össze, és tojással kenjük meg.

  5. Lépés 5

    Előmelegített sütőben a középső sínen kb. 12-15 perc alatt süssük aranysárgára és porcukorral meghintve tálaljuk.

Tipp

Ha a tésztaszéleket villával nyomkodjuk össze, még szebb süteményeket kapunk.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!