Kókuszkrémes fonat

  • kb. 15 perc
  • 220°C
  • 200°C
  • kb. 30 perc

Hozzávalók 1 fonathoz:

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 220°C-ra előlegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A pudingot a tejjel és a cukorral egy lábasban elkészítjük. A lábassal együtt hideg vízbe tesszük és folyamatos kevergetés közben hagyjuk kihűlni, így krémes állagú marad a puding. Ha kihűlt keverjük bele a vajat a fehér csokoládét, a mandulát és a kókuszreszeléket is.

  3. Lépés 3

    A tésztát a sütőpapírral együtt kitekerjük. A hosszabbik oldalaktól kb. 8 cm-re átlósan bevagdossuk a tésztát. A közepére halmozzuk a tölteléket. Először a végeket ráhatjuk a töltelékre, majd oldalanként felváltva egymásra hajtogatjuk a tésztaszéleket. A tetejét megszórjuk kókuszreszelékkel.

  4. Lépés 4

    A sütő középső sínén kb. 15 perc alatt megsütjük.

Tipp

Okos ötlet: Még ízletesebbé tehetjük, ha nagyobb darabokra vágott mandulát is teszünk a töltelékbe.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!