Kókuszos – ropogós

Értékeld a receptet
Erste Bewertung:

Um deine Bewertung einzutragen wird ein Cookie abgelegt und die IP-Adresse psdeudonymisiert gespeichert.
Bitte lies und bestätige hierzu auch unsere Datenschutzerklärung.

Bewerten
0 / 5
0 Bewertungen
  • 10 - 15 perc
  • 180 °C
  • 160 °C
  • kb. 35 perc

Hozzávalók Hozzávalók 8 személyre:

  • 1 cs. Tante Fanny friss nyújtott rétestészta 200 g
  • 50 g kókusz zsír
  • 50 g mogyorós krokant
  • 50 g kristálycukor
  • vaj a kenéshez
  • 250 g tejföl
  • 200 g tortabevonó olvasztva
  • 200 ml habtejszín
  • 1-2 ek kakaópor
  • 500 g eper
  • 100 g zselés cukor
  • citromhéj reszelve, ízlés szerint
  • 1 tk zöldbors finomra nyomkodva
  • 50 g tejföl

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 180° C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral. Fektessük rá egy réteslapot, kenjük meg vajjal, majd szórjuk meg kókusz zsírral, krokanttal és cukorral, majd ugyanígy rétegeljük a másik 4 réteslapot is. Az utolsó lapot csak vajjal kenjük meg.

  3. Lépés 3

    Az egészet vágjuk óvatosan kb. 16 darabra. Figyelem: az ostya később csak nehezen darabolható.

  4. Lépés 4

    A felszeletelt ostyát takarjuk be sütőpapírral, fedjük le egy tepsivel, és előmelegített sütőben 180 °C-on kb. 10 - 15 perc alatt süssük aranybarnára.

  5. Lépés 5

    A tejfölt keverjük simára, és adjuk hozzá az olvasztott, kihűtött tortabevonót.

  6. Lépés 6

    A felvert tejszínhabot forgassuk bele.

  7. Lépés 7

    A kész ostyát töltsük meg a masszával és szórjuk meg kakaóporral.

  8. Lépés 8

    Az epertükörhöz 100 g epret főzzünk fel zseléscukorral és citromhéjjal, majd pürésítsük, és keverjük hozzá a tejfölt és a zöldborsot.

  9. Lépés 9

    A maradék epret aprítsuk fel , adjuk a masszához és hagyjuk hűlni.

Tipp

A krokantot otthon is elkészíthetjük: karamelizált cukorba tegyünk finomra aprított mogyorót és/vagy diót, majd a folyékony masszát terítsük szét egy sütőpapíron, hogy megdermedjen. Utána apríthatjuk fel.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!