Kókuszos – ropogós
- 10 - 15 perc
- 180 °C
- 160 °C
- kb. 35 perc
Hozzávalók Hozzávalók 8 személyre:
- 1 cs. Tante Fanny friss nyújtott rétestészta 200 g
- 50 g kókusz zsír
- 50 g mogyorós krokant
- 50 g kristálycukor
- vaj a kenéshez
- 250 g tejföl
- 200 g tortabevonó olvasztva
- 200 ml habtejszín
- 1-2 ek kakaópor
- 500 g eper
- 100 g zselés cukor
- citromhéj reszelve, ízlés szerint
- 1 tk zöldbors finomra nyomkodva
- 50 g tejföl
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 180° C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral. Fektessük rá egy réteslapot, kenjük meg vajjal, majd szórjuk meg kókusz zsírral, krokanttal és cukorral, majd ugyanígy rétegeljük a másik 4 réteslapot is. Az utolsó lapot csak vajjal kenjük meg.
-
Lépés 3
Az egészet vágjuk óvatosan kb. 16 darabra. Figyelem: az ostya később csak nehezen darabolható.
-
Lépés 4
A felszeletelt ostyát takarjuk be sütőpapírral, fedjük le egy tepsivel, és előmelegített sütőben 180 °C-on kb. 10 - 15 perc alatt süssük aranybarnára.
-
Lépés 5
A tejfölt keverjük simára, és adjuk hozzá az olvasztott, kihűtött tortabevonót.
-
Lépés 6
A felvert tejszínhabot forgassuk bele.
-
Lépés 7
A kész ostyát töltsük meg a masszával és szórjuk meg kakaóporral.
-
Lépés 8
Az epertükörhöz 100 g epret főzzünk fel zseléscukorral és citromhéjjal, majd pürésítsük, és keverjük hozzá a tejfölt és a zöldborsot.
-
Lépés 9
A maradék epret aprítsuk fel , adjuk a masszához és hagyjuk hűlni.
A krokantot otthon is elkészíthetjük: karamelizált cukorba tegyünk finomra aprított mogyorót és/vagy diót, majd a folyékony masszát terítsük szét egy sütőpapíron, hogy megdermedjen. Utána apríthatjuk fel.