lekváros pudingtorta

Lekváros pudingtorta

Az egyik kedvenc egyszerű pudingos receptünk ezt a lekváros pudingtorta. Töltelékéhez csupán pudingra, lekvárra és egy kevéske tejfölre lesz szükség, melyek általában megtalálhatók a hűtőben és a kamrában, így még akkor is el tudod készíteni, ha nincs otthon friss gyümölcs.

  • kb. 50 perc
  • 180°C
  • 160°C
  • kb. 20 perc (+ hűtési idő)

Hozzávalók:

Elkészítés

  1. Lépés 1

    200 ml tejet felforralunk, majd a maradék tejet összekeverjük a pudingporral és cukorral, amíg csomómentes lesz. Ezt hozzáöntjük a forrásban lévő tejhez, majd kb. 1 percig kevergetés mellett főzzük. Az elkészült pudingot tegyük egy lapos tálba, majd fóliával lefedve hagyjuk kihűlni.

  2. Lépés 2

    A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 180°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  3. Lépés 3

    A tésztát a sütőpapíral együtt kitekerjük és a sütőpapírral együtt egy formába tesszük. A lelógó tésztaszéleket visszahajtjuk.

  4. Lépés 4

    A tésztát megkenjük lekvárral. A hideg pudingot keverjük el a tejföllel, amíg csomómentes lesz, majd öntsük rá a lekváros tésztára.

  5. Lépés 5

    A tortát a sütő legalsó sínén kb. 50 perc alatt aranybarnára sütjük. Ha elkészült a torta, hagyjuk kihűlni, hogy a puding megszilárduljon.

Tipp

Hagyjuk a tortát egy egész éjszakán át hűlni a hűtőszekrényben, mielőtt felszolgáljuk. Dekorációként meleg lekvárral díszíthetjük.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!