Körtés – sáfrányos batyu

Értékeld a receptet
Erste Bewertung:

Um deine Bewertung einzutragen wird ein Cookie abgelegt und die IP-Adresse psdeudonymisiert gespeichert.
Bitte lies und bestätige hierzu auch unsere Datenschutzerklärung.

Bewerten
0 / 5
0 Bewertungen
  • 20 perc
  • 220 °C
  • 200 °C
  • kb. 20 - 25 perc

Hozzávalók Hozzávalók 12 batyuhoz:

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 210°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A leveles tésztát sütőpapírral együtt tekerjük ki, és vágjuk 12 x 12 cm-es négyzetekre.

  3. Lépés 3

    A töltelékhez a körtét vágjuk kis darabokra. A vizet, fehérbort és mézet főzzük fel, adjuk hozzá a körtét és sáfrányt, és kb. 7 percig főzzük, amíg a körte meg nem puhul, majd hagyjuk hűlni. A körtét szűrjük le, és a folyadékot tegyük félre a mandulás töltelékhez.

  4. Lépés 4

    A félretett levet főzzük fel, keverjük bele a mandulát, még egyszer főzzük fel egy kicsit, és a masszát hagyjuk hűlni.

  5. Lépés 5

    A leveles tésztát felvert tojással kenjük meg, a tésztanégyzetek közepére tegyünk 1 - 1 evőkanál mandulás masszát, kicsit lapítsuk le, és tegyünk rá 1 kanál körtés tölteléket.

  6. Lépés 6

    Hajtsuk össze a tésztát, könnyedén nyomjuk össze, és kenjük meg tojással.

  7. Lépés 7

    Középső sínen kb. 20 percig süssük, amíg a tészta szép aranysárga nem lesz. Kicsit hagyjuk hűlni, és porcukorral meghintve tálaljuk.

Tipp

A kiváló minőségű öntethez a krémet az edénnyel együtt tegyük hideg vízbe és folyamatos kavargatás közben hűtsük le.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!