Koszorú

Értékeld a receptet
Erste Bewertung:

Um deine Bewertung einzutragen wird ein Cookie abgelegt und die IP-Adresse psdeudonymisiert gespeichert.
Bitte lies und bestätige hierzu auch unsere Datenschutzerklärung.

Bewerten
0 / 5
0 Bewertungen
  • kb. 30 - 35 perc
  • 170 °C
  • 150 °C
  • kb. 15 perc

Hozzávalók Hozzávalók 1 koszorúhoz:

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 170°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A darált diót cukorral, vaníliáscukorral és a tejjel jól keverjük össze.

  3. Lépés 3

    A friss élesztő leveles tésztát sütőpapírral együtt tekerjük ki tepsire.

  4. Lépés 4

    A tésztát kenjük meg olvasztott vajjal, majd kenjük rá a diós tölteléket is. A mazsolát szórjuk a töltelékre.

  5. Lépés 5

    A tésztát tekerjük fel.

  6. Lépés 6

    A feltekert tésztát igazítsuk kör alakúra, és helyezzük sütőpapírral bélelt tepsire, a végeket jól nyomjuk össze.

  7. Lépés 7

    A tészta tetejét 5 centiméterenként könnyedén vágjuk be.

  8. Lépés 8

    A koszorút vajjal kenjük meg, és előmelegített sütőben kb. 30 - 35 percig süssük, amíg a koszorú teteje aranysárga nem lesz.

Tipp

Dió helyett használhatunk darált mogyorót is.
A sütésnél tűpróbát ajánlunk, hogy valóban megsült -e a süteményünk.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!