Koszorú
- kb. 30 - 35 perc
- 170 °C
- 150 °C
- kb. 15 perc
Hozzávalók Hozzávalók 1 koszorúhoz:
- 1 cs. Tante Fanny friss élesztős leveles tészta 400 g
- 250 g dió darálva
- 70 g kristálycukor
- 1 cs vaníliáscukor
- mazsola
- vaj olvasztva
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 170°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A darált diót cukorral, vaníliáscukorral és a tejjel jól keverjük össze.
-
Lépés 3
A friss élesztő leveles tésztát sütőpapírral együtt tekerjük ki tepsire.
-
Lépés 4
A tésztát kenjük meg olvasztott vajjal, majd kenjük rá a diós tölteléket is. A mazsolát szórjuk a töltelékre.
-
Lépés 5
A tésztát tekerjük fel.
-
Lépés 6
A feltekert tésztát igazítsuk kör alakúra, és helyezzük sütőpapírral bélelt tepsire, a végeket jól nyomjuk össze.
-
Lépés 7
A tészta tetejét 5 centiméterenként könnyedén vágjuk be.
-
Lépés 8
A koszorút vajjal kenjük meg, és előmelegített sütőben kb. 30 - 35 percig süssük, amíg a koszorú teteje aranysárga nem lesz.
Dió helyett használhatunk darált mogyorót is.
A sütésnél tűpróbát ajánlunk, hogy valóban megsült -e a süteményünk.