Krémes eperrel

leveles tésztából

Isteni krémes, eperszeletekkel és epres krémmel, ropogós leveles tészta között. Kihagyhatatlan szezonális finomság. Könnyű elkészíteni és a siker garantált.

Hozzávalók 12 szelet krémeshez:

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/ felső sütésen 200°C-ra előmlegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A tésztát a sütőpapírral együtt egy tepsibe kitekerjük és egy villával megszurkáljuk. A tészta felét 12 egyforma nagyságú négyzetre vágjuk.

  3. Lépés 3

    A sütő középső sínén kb. 25 perc alatt megsütjük.

  4. Lépés 4

    A krémhez a zseletinokat vízbe beáztatjuk. 150 g epret vékony szeletekre vágunk. A maradék epret összekeverjük a porcukorral, pürésítjük és hozzáadjuk a tejfölt is.

  5. Lépés 5

    A citromlevet felmelegítjük, a zselatint kinyomkodjuk és felolvasztjuk. A zselatint belekeverjük az eperpürébe és hozzáadjuk a habtejszínt is.

  6. Lépés 6

    A egészben maradt tésztát egy magasfalú tálba tesszük, (szükség esetén a tésztából vágjunk le). A krém felét kenjük a tésztára és kb. 20 percre tegyük hűtőbe. Ezután helyezzük rá az eper szeleteket és végül kenjük meg a krém másik felével is.

  7. Lépés 7

    A felszeletelt tésztákat tegyük a krém tetejére és legalább 4 órára helyezzük az egészet hűtőbe.

  8. Lépés 8

    Vegyük ki a tálból és szórjuk meg porcukorral.

Tipp

Eper helyett más kedvelt bogyós gyümölcsöt is használhatunk.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!