spárgás-csirkés rétes

Spárgás-csirkés rétes

  • kb. 25 perc
  • 200°C
  • 180°C
  • kb. 30 perc
  • 1 cs. Tante Fanny friss tönkölyös leveles tészta 270 g
  • 2 csirkemellfilé bőr nélkül
  • 20 csepp tabasco szósz
  • 1 kis sárgarépa hámozva, reszelve
  • 1 sárga sárgarépa hámozva, reszelve
  • 4 szál zöldspárga hámozva, főzve, vékony szeletekre vágva
  • 1/2 csokor petrezselyem apróra vágva
  • kevés curry
  • őrölt só és bors
  • 1 tojás a kenéshez
spárgás-csirkés rétes hozzávalók

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 200°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A csirkemelleket körülbelül 1 cm széles szalagokra vágjuk, majd ízlés szerint sóval, borssal, TABASCO® szósszal és curry-vel fűszerezzük.

  3. Lépés 3

    A tésztát a sütőpapírral együtt kitekerjük és 6 téglalapra vágjuk.

  4. Lépés 4

    A csirkecsíkokat és a zöldségeket összekeverjük, majd hosszirányban oszlassuk szét a téglalapok alján. Hagyjuk 2 cm-t szabadon a bal és a jobb oldalon is. Kenjük meg tojással a tésztát majd hajtsuk be a tészta mindkét oldalát és tekerjük össze alulról felfelé.

  5. Lépés 5

    Helyezzük a réteseket a sütőpapírra az illeszkedéssel lefelé, és kenjük meg a tojással.

  6. Lépés 6

    A sütő középső sínén kb. 20-25 perc alatt aranybarnára sütjük.

Tipp

Készíts hozzá répasalátát, önts hozzá egy kis olajat és almalevet, majd sóval, cukorral és zöldfűszerekkel ízesítsd.

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!