Laskagomba leveles kosárkában

Értékeld a receptet
Erste Bewertung:

Um deine Bewertung einzutragen wird ein Cookie abgelegt und die IP-Adresse psdeudonymisiert gespeichert.
Bitte lies und bestätige hierzu auch unsere Datenschutzerklärung.

Bewerten
0 / 5
0 Bewertungen
  • kb. 10 perc
  • 210 °C
  • 190 °C
  • 15 perc

Hozzávalók 4-5 kosárkához:

  • 1 cs. Tante Fanny friss leveles tészta 270 g
  • 25 dkg laskagomba nagyobb darabokra vágva
  • 1 szál póréhagyma felkarikázva
  • Só, bors, szerecsendió ízlés szerint
  • 2 dl friss házi tejföl
  • 1 ek ételkeményítő
  • 5 dkg vaj

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 210° C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A vajon dinszteljük meg a felkarikázott póréhagyma fehér részét és a nagyobb darabokra vágott gombát. Fűszerekkel ízesítsük, majd kb. 6-7 perc elteltével sűrítsük be a keményítővel elkevert tejföllel.

  3. Lépés 3

    A leveles tésztát sütőpapírral együtt tekerjük ki, majd egy kb. 12 cm széles átmérőjű formával 4 - 5 kosárkát szúrjunk ki belőle (ezt akár egy pohárral is megtehetjük), majd vegyük elő a muffin sütőt.

  4. Lépés 4

    Olajozzuk ki a formák belsejét, peremét is, hogy a megsült tészta ne ragadjon oda, és könnyen kivehessük majd a formából.

  5. Lépés 5

    A tésztákat kenjük meg felvert tojással. A maradék tésztából szúrjunk ki pár gomba formát. Ezzel mutatósabb lesz a fogás.

  6. Lépés 6

    Előmelegített sütőben középső sínen kb. 8-10 perc alatt süssük ki a kosárkákat.

  7. Lépés 7

    Ha kihűlt, töltsük meg a kosárkákat a töltelékkel és helyezzük a tetejükre a gombaformákat!

Tipp

Ezt a fogást előre is el lehet készíteni. Ám figyeljünk oda arra, hogy a ragut és a kosarakat ne együtt, azaz ne töltve melegítsük meg, mert a ragu eláztathatja a kosarakat. Célszerű a kosarakat, nem túl forró sütőben, 1-3 perc alatt megmelegíteni.
Jól illik ehhez az ételhez a fehérhús, grillezett halfilé. (pangazius, tonhal)

Köszönjük szépen Hadarik Rita receptjét!

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!