Lazacos quiche kaporral

Értékeld a receptet
Erste Bewertung:

Um deine Bewertung einzutragen wird ein Cookie abgelegt und die IP-Adresse psdeudonymisiert gespeichert.
Bitte lies und bestätige hierzu auch unsere Datenschutzerklärung.

Bewerten
0 / 5
0 Bewertungen
  • 35 perc
  • 220 °C
  • 200 °C
  • kb. 15-20 perc

Hozzávalók Hozzávalók 24 cm-es tortaformához

  • 1 cs. Tante Fanny friss leveles tészta 270 g
  • 400 g füstölt lazac
  • 2-3 tk torma frissen reszelve
  • 125 g mascarpone
  • 1/2 köteg kapor aprítva
  • 125 g főzőtejszín
  • 1/8 l tej
  • 2 tojás
  • 1 ek liszt
  • Só, bors ízlés szerint

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A leveles tésztát 10 perccel a feldolgozás előtt vegye ki a hűtőből, a sütőt melegítse elő 210 °C-ra.

  2. Lépés 2

    A leveles tésztát sütőpapírral együtt tekerjük ki, és a sütőpapírral együtt fektessük a sütőformába, jól nyomkodjuk meg, és villával szurkáljuk meg. A kilógó tésztaszéleket vágjuk le.

  3. Lépés 3

    A lazac szeleteket fektessük a tésztára.

  4. Lépés 4

    A tormát, mascarponét, tejszínt, csipet sót, borsot, tejet, lisztet és kaprot keverjük simára a tojással, és öntsük a lazacszeletekre.

  5. Lépés 5

    Előmelegített sütőben alsó sínen kb. 30 percig süssük készre.

Tipp

Kínáljunk hozzá friss salátát, és még frissen fogyasszuk el!

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!