Töltött mézeskalács

Töltött mézeskalács

  • 18 - 20 perc
  • 180 °C
  • 160 °C
  • 25 perc

Hozzávalók Hozzávalók 1 tepsi süteményhez:

  • 2 cs. Tante Fanny friss mézeskalács tészta 400 g
  • 100 g csokoládé reszelve
  • 100 g dió darálva
  • 60 g kandírozott narancshéj aprítva
  • 60 g cukrozott citromhéj
  • 60 g mazsola
  • 60 g füge kis kockákra vágva
  • 2-3 ek ribizlilekvár
  • . rum ízlés szerint
  • Tej a kenéshez

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 180° C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A töltelékhez a kandírozott narancshéjat, cukrozott citromhéjat, és a kis kockákra vágott fügét, mazsolát, reszelt csokoládét, darált diót, és kb. 2 - 3 evőkanál ribizlilekvárt keverjünk össze, kevés rumot adjunk hozzá.

  3. Lépés 3

    A tésztákat röviden gyúrjuk át, és lisztezett deszkán 5-7 mm vastagra nyújtsuk ki.

  4. Lépés 4

    Fektessük sütőlapra az első tésztalapot, kenjük rá a tölteléket és helyezzük rá a második tésztalapot.

  5. Lépés 5

    Tejjel kenjük meg és villával szurkáljuk meg.

  6. Lépés 6

    Előmelegített sütőben kb. 180 °C-on 18 - 20 percig süssük.

  7. Lépés 7

    A kihűlt süteményt vágjuk kis kockákra, cukormázzal, kandírozott cseresznyével díszíthetük.

Tipp

Ha esetleg marad tészta, lisztezett deszkán gyúrjuk át, nyújtsuk 5 – 7 mm vastagságúra és szaggassunk belőle karácsonyi formákat. A kekszeket 180 °C-ra előmelegített sütőben 6 – 8 perc alatt süssük meg.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!