Lazacos – spenótos rétes

Értékeld a receptet
Erste Bewertung:

Um deine Bewertung einzutragen wird ein Cookie abgelegt und die IP-Adresse psdeudonymisiert gespeichert.
Bitte lies und bestätige hierzu auch unsere Datenschutzerklärung.

Bewerten
0 / 5
0 Bewertungen
  • 30 perc
  • 210 °C
  • 190 °C
  • kb. 30 perc

Hozzávalók Hozzávalók 4 - 6 személyre:

  • 1 cs. Tante Fanny friss leveles tészta 270 g
  • 400 g lazacfilé szálka nélkül
  • 600 g spenót friss vagy fagyasztott
  • Fél citrom leve
  • 2 mogyoróhagyma aprítva
  • 1 gerezd fokhagyma aprítva
  • 1 kis tejszín
  • vaj
  • 3 ek zsemlemorzsa
  • Só, bors ízlés szerint
  • 1 tojás a kenéshez

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 210° C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A vajat olvasszuk fel, a mogyoróhagymát süssük üvegesre, adjuk hozzá a fokhagymát és spenótot, és rövid ideig pároljuk. Öntsük fel egy kevés tejszínnel, sózzuk és borsozzuk. Hagyjuk kihűlni.

  3. Lépés 3

    A leveles tésztát sütőpapírral együtt tekerjük ki, szórjuk meg zsemlemorzsával. A spenótos töltelék felét kenjük a tésztára.

  4. Lépés 4

    A lazacfilét helyezzük a spenótra, locsoljuk meg citromlével, sózzuk és borsozzuk, majd takarjuk be a maradék spenótos masszával.

  5. Lépés 5

    A szabadon hagyott tésztaszéleket kenjük meg tojással, hajtsuk félbe, a széleket jól nyomkodjuk össze.

  6. Lépés 6

    A rétest fektessük sütőpapírral bélelt tepsire, felvert tojással kenjük meg, és villával szurkáljuk meg.

  7. Lépés 7

    Előmelegített sütőben középső sínen kb. 30 perc alatt süssük aranybarnára.

Tipp

A lazac helyett használhatunk a recepthez lepényhalat is.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!