Lazacos – spenótos rétes
- 30 perc
- 210 °C
- 190 °C
- kb. 30 perc
Hozzávalók Hozzávalók 4 - 6 személyre:
- 1 cs. Tante Fanny friss leveles tészta 270 g
- 400 g lazacfilé szálka nélkül
- 600 g spenót friss vagy fagyasztott
- Fél citrom leve
- 2 mogyoróhagyma aprítva
- 1 gerezd fokhagyma aprítva
- 1 kis tejszín
- vaj
- 3 ek zsemlemorzsa
- Só, bors ízlés szerint
- 1 tojás a kenéshez
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 210° C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A vajat olvasszuk fel, a mogyoróhagymát süssük üvegesre, adjuk hozzá a fokhagymát és spenótot, és rövid ideig pároljuk. Öntsük fel egy kevés tejszínnel, sózzuk és borsozzuk. Hagyjuk kihűlni.
-
Lépés 3
A leveles tésztát sütőpapírral együtt tekerjük ki, szórjuk meg zsemlemorzsával. A spenótos töltelék felét kenjük a tésztára.
-
Lépés 4
A lazacfilét helyezzük a spenótra, locsoljuk meg citromlével, sózzuk és borsozzuk, majd takarjuk be a maradék spenótos masszával.
-
Lépés 5
A szabadon hagyott tésztaszéleket kenjük meg tojással, hajtsuk félbe, a széleket jól nyomkodjuk össze.
-
Lépés 6
A rétest fektessük sütőpapírral bélelt tepsire, felvert tojással kenjük meg, és villával szurkáljuk meg.
-
Lépés 7
Előmelegített sütőben középső sínen kb. 30 perc alatt süssük aranybarnára.
A lazac helyett használhatunk a recepthez lepényhalat is.