Lepényhalas rétes póréhagymával és spenóttal

Értékeld a receptet
Erste Bewertung:

Um deine Bewertung einzutragen wird ein Cookie abgelegt und die IP-Adresse psdeudonymisiert gespeichert.
Bitte lies und bestätige hierzu auch unsere Datenschutzerklärung.

Bewerten
0 / 5
0 Bewertungen
  • 25-30 perc
  • 220 °C
  • 200 °C
  • kb. 35 perc

Hozzávalók Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 cs. Tante Fanny friss leveles tészta 270 g
  • kb. 500 g friss lepényhal 4 kis szelet
  • Só, bors ízlés szerint
  • 200 g póréhagyma szeletelve
  • 3 mogyoróhagyma aprítva
  • 200 g mélyhűtött spenót kiolvasztva
  • 1 ek gyömbér őrölve
  • 1 csipet kömény
  • 1 csipet kurkuma
  • 1/8 l tejszín
  • 2 tojás sárgája
  • 1 tojás a kenéshez

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 220°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A leveles tésztát sütőpapírral együtt tekerjük ki közvetlenül a tepsire. A tésztát vágjuk 4 egyforma részre. Felvert tojással kenjük meg.

  3. Lépés 3

    A mogyoróhagymát és póréhagymát vajon futtassuk meg, adjuk hozzá a fűszereket és a spenótot is. Tejszínnel öntsük fel, és addig főzzük, amíg a leve elfő. A masszát hagyjuk kihűlni. Adjuk hozzá a tojás sárgáját és keverjük össze.

  4. Lépés 4

    A lepényhalfilét vágjuk 4 egyforma darabra, sóval és borssal fűszerezzük. Tegyünk a tészta darabokra egy keveset a spenótos-hagymás masszából, erre fektessük a halat, majd ismét a spenótos masszát.

  5. Lépés 5

    Hajtsuk fel a tésztát úgy, hogy "csomagot" kapjunk, kenjük meg tojással, villával szurkáljuk meg, majd fektessük sütőpapírral bélelt tepsire.

  6. Lépés 6

    Előmelegített sütőben középső sínen kb. 25 perc alatt süssük aranysárgára, kicsit hagyjuk hűlni, és a csomagokat átlóban vágjuk fel.

Tipp

A friss lepényhal helyett használhatunk mélyhűtöttet is. Ehhez az ételhez tálaljunk szószt, fűszernövényekkel és lime facsart levével elkészítve.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!