karfiolos táskák

Vegán karfiolos táskák

Rezept bewerten
Erste Bewertung:

Um deine Bewertung einzutragen wird ein Cookie abgelegt und die IP-Adresse psdeudonymisiert gespeichert.
Bitte lies und bestätige hierzu auch unsere Datenschutzerklärung.

Bewerten
0 / 5
0 Bewertungen

Ma épp húsmentes napot tartasz? Ezek a vegán karfiolos táskák rendkívül finomak és könnyen elkészíthetők, akár a munkába is magaddal viheted. Próbáld ki most!

  • kb. 20 perc
  • 200°C
  • 180°C
  • kb. 20 perc

Hozzávalók 6 darabhoz:

  • 1 cs. Tante Fanny friss tönkölyös leveles tészta 270 g
  • 80 g paradicsompüré
  • 50 g paradicsomsűrítmény
  • 1 kis vöröshagyma apróra vágva
  • 1 gerezd fokhagyma finomra vágva
  • 120 g karfiol virágokra szedve
  • 1 újhagyma karikákra vágva
  • őrölt só és bors
  • kevés olívaolaj a kenéshez

Zubereitung:

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 200°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A paradicsompürét, a paradicsomsűrítményt, a hagymát és a fokhagymát összekeverjük, majd sóval és borssal ízesítjük.

  3. Lépés 3

    A tésztát a sütőpapírral együtt kitekerjük és hat egyforma négyzetre vágjuk. Minden négyzet sarkába vágjunk egy-egy kerek lyukat egy pogácsaszaggatóval. A négyzet azon felére, ahol nincs kivágva a lyuk, kenjünk egy evőkanál paradicsomos keveréket. A paradicsomos keverék tetejére szórjunk karfiolt és újhagymát.

  4. Lépés 4

    A széleket megkenjük vízzel és a tészta szabad felét ráhajtjuk a töltelékre és a széleket összenyomkodjuk.

  5. Lépés 5

    A táskákat vékonyan megkenjük olajjal, és a kivágott körökkel díszítjük. Ízlés szerint megszórhatjuk magvakkal és a sütőben a középső sínen kb. 20 perc alatt aranybarnára sütjük.

Tipp

Sütés előtt megszórhatjuk a táskákat 2 evőkanál maggal (pl. szezám, lenmag, napraforgómag).

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!