Libamájas kosárkák
- kb. 25 - 30 perc
- 200 °C
- 180 °C
- 60 perc
Hozzávalók Hozzávalók kb 8 kosárkához:
- 1 cs. Tante Fanny friss leveles tészta 270 g
- 20 dkg libamáj
- 1 tojás sárgája
- 2 ek liszt
- Só, bors ízlés szerint
- 1 fej hagyma aprítva
- 2 ek libazsír
- 10 dkg sajt reszelve
- 5 dkg vaj
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 200°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük. A tésztát sütőpapírral együtt tekerjük ki.
-
Lépés 2
A hagymát aprítsuk fel, és a libazsíron pároljuk üvegesre, majd a libamájat süssük meg.
-
Lépés 3
Kisméretű tortaformákat vajazzunk ki, béleljük ki a tésztával, a maradék tésztát pedig használjuk fel a rács elkészítéséhez.
-
Lépés 4
A libamájat turmixoljuk, adjuk hozzá a tojás sárgáját és a lisztet, sóval és borssal fűszerezzük.
-
Lépés 5
A tölteléket kanalazzuk az előkészített kosárkákba, majd a tésztamaradékból vékony csíkokat vágva készítsünk rácsot a kosárkák tetejére.
-
Lépés 6
Szórjuk meg reszelt sajttal, majd előmelegített sütőben középső sínen kb 200°C-on süssük szép aranybarnára.
A kosárkák tetejét díszítsük friss petrezselyemmel vagy paprika karikákkal.