Lilakáposztás fonott rétes
Mini

Lilakáposztás fonott rétes

szalonnával és naranccsal

A lilakáposztás rétes igazi klasszikus, de könnyedén feldobhatod naranccsal és szalonnával, így lesz igazán különleges fogás az ebédnél.

  • kb. 20 perc
  • 220°C
  • 200°C
  • kb. 10 perc

Hozzávalók 4 mini réteshez:

  • 1 cs. Tante Fanny friss tönkölyös leveles tészta 270 g
  • 400 g lilakáposzta apróra vágva
  • 2 ek. zsemlemorzsa
  • 80 g szalonna kockára vágva
  • 1 narancs héja reszelve, húsa apróra vágva
  • 2 ek. vaj a kenéshez
  • 2 ek. kevés fekete szezámmag vagy mák a szóráshoz
  • őrölt só és bors

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 220°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A vékonyra vágott lilakáposztát összekeverjük a zsemlemorzsával, a kockára vágott szalonnával, a reszelt narancshéjjal és a narancs apróra vágott húsával, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.

  3. Lépés 3

    A tésztát a sütőpapírral együtt egy tepsire kitekerjük. A tésztát hosszában félbe vágjuk és a tésztacsíkok közepére, körülbelül 4 cm szélesen káposztás tölteléket teszünk.

  4. Lépés 4

    A tésztacsíkok széleitől kb. 4-4 cm hosszan bevágjuk, egymástól 1 cm távolságra, majd a bevágott tésztaszéléket egymásra hajtjuk.

  5. Lépés 5

    A két hosszú fonott tésztát félbe vágjuk, így kapva 4 mini rétest. A réteseket megkenjük vajjal, majd megszórjuk mákkal.

  6. Lépés 6

    A mini fonott réteseket a sütő alsó sínén kb. 20 perc alatt aranybarnára sütjük.

Tipp

4 mini fonott rétes helyett egy nagy rétest is süthetünk.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!