Linzerszeletek musttal

Értékeld a receptet
Erste Bewertung:

Um deine Bewertung einzutragen wird ein Cookie abgelegt und die IP-Adresse psdeudonymisiert gespeichert.
Bitte lies und bestätige hierzu auch unsere Datenschutzerklärung.

Bewerten
0 / 5
0 Bewertungen
  • kb. 35 perc
  • 180 °C
  • 160 °C
  • kb. 30 perc

Hozzávalók Hozzávalók kb 20 szelethez:

  • 1 cs. Tante Fanny friss édes linzertészta 300 g
  • Alma- vagy sárgabaracklekvár
  • 250 ml édes must
  • 2 db alma hámozva, 1 cm vastagságú szeletekre vágva
  • 3/4 cs vaníliás pudingpor
  • 2 tk rum (ízlés szerint)
  • 1 cs. vaníliás cukor
  • Csipet fahéj őrölve

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 180°c-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    Az édes must felét keverjük simára a vaníliás pudingporral, a maradék mustot főzzük fel, majd keverjük hozzá a pudingos masszát, rumot és fahéjat, végül adjuk hozzá az almát. Kicsit hagyjuk hűlni - egy krémes állagú masszát kapunk.

  3. Lépés 3

    A linzertésztát sütőpapírral együtt tekerjük ki a tepsire, villával szurkáljuk meg.

  4. Lépés 4

    A tésztát előmelegített sütőben 10 perc alatt süssük elő, majd kenjük meg alma- vagy baracklekvárral.

  5. Lépés 5

    Kenjük rá a kihűlt masszát is, és süssük készre.

Tipp

Ha nincs mustunk, helyettesíthetjük almalével is, ebben az esetben használunk 100%-osat!

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!