Mákos-sárgabarackos kelt tészta marcipánnal

Mákos-sárgabarackos kelt tészta marcipánnal

  • kb. 30 perc
  • 180°C
  • 160°C
  • kb. 30 perc

Hozzávalók:

  • 1 cs. Tante Fanny friss kelt tészta vajjal 500 g
  • 100 g baracklekvár
  • 4 ek zsemlemorzsa
  • 200 g reszelt mák
  • 200 g marcipán massza
  • 1 késhegynyi őrölt fahéj
  • 3 tojás fehérje és sárgája elválasztva
  • 80 g cukor
  • 1 csipet
  • 400 g sárgabarack negyedelve
  • 2 ek baracklekvár a kenéshez
Mákos-sárgabarackos kelt tészta hozzávalók

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 180°C-ra előmelegítjük.

  2. Lépés 2

    A lekvárt a zsemlemorzsával, a mákkal, a marcipánnal, a fahéjjal és a tojássárgájával összekeverjük.

  3. Lépés 3

    A tojásfehérjét a cukorral és a sóval habosra verjük. A hab felét óvatosan a lekváros-mákos masszába forgatjuk, majd hozzáadjuk a tojásfehérje másik felét is.

  4. Lépés 4

    A tésztát a csomagolás szerint előkészítjük, és a sütőpapírral együtt kitekerjük és egy téglalap alakú (kb. 20x30 cm) tepsibe helyezzük. A kiálló tésztaszéleket visszanyomkodjuk és a tészta alját villával beszurkáljuk.

  5. Lépés 5

    A lekváros-mákos masszát a tésztán szétterítjük, majd a barackkal díszítjük.

  6. Lépés 6

    A sütő középső sínén kb. 30 perc alatt aranybarnára sütjük.

  7. Lépés 7

    A két evőkanálnyi baracklekvárt felmelegítjük és a forró süteményre öntjük.

Tipp

Morzsakészítés házilag: 300 g lisztet 200 g hideg vajkockával és 150 g cukorral összegyúrunk és szétmorzsáljuk.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!