![Mákos-sárgabarackos kelt tészta marcipánnal](https://www.tantefanny.hu/wp-content/uploads/sites/3/2020/07/Mohn-Marillenhefekuchen_150dpi_web-1420x600.jpg)
Mákos-sárgabarackos kelt tészta marcipánnal
- kb. 30 perc
- 180°C
- 160°C
- kb. 30 perc
Hozzávalók:
- 1 cs. Tante Fanny friss kelt tészta vajjal 500 g
- 100 g baracklekvár
- 4 ek zsemlemorzsa
- 200 g reszelt mák
- 200 g marcipán massza
- 1 késhegynyi őrölt fahéj
- 3 tojás fehérje és sárgája elválasztva
- 80 g cukor
- 1 csipet só
- 400 g sárgabarack negyedelve
- 2 ek baracklekvár a kenéshez
![Friss kelt tészta vajjal](https://www.tantefanny.hu/wp-content/uploads/sites/3/2020/03/TF_Packshot_Hefeteig_NEU_DE_web-e1690957941437-224x640.png)
![Mákos-sárgabarackos kelt tészta hozzávalók](https://www.tantefanny.hu/wp-content/uploads/sites/3/2020/07/AS_Mohn-Marillenhefekuchen_150dpi-897x598-1.jpg)
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 180°C-ra előmelegítjük.
-
Lépés 2
A lekvárt a zsemlemorzsával, a mákkal, a marcipánnal, a fahéjjal és a tojássárgájával összekeverjük.
-
Lépés 3
A tojásfehérjét a cukorral és a sóval habosra verjük. A hab felét óvatosan a lekváros-mákos masszába forgatjuk, majd hozzáadjuk a tojásfehérje másik felét is.
-
Lépés 4
A tésztát a csomagolás szerint előkészítjük, és a sütőpapírral együtt kitekerjük és egy téglalap alakú (kb. 20x30 cm) tepsibe helyezzük. A kiálló tésztaszéleket visszanyomkodjuk és a tészta alját villával beszurkáljuk.
-
Lépés 5
A lekváros-mákos masszát a tésztán szétterítjük, majd a barackkal díszítjük.
-
Lépés 6
A sütő középső sínén kb. 30 perc alatt aranybarnára sütjük.
-
Lépés 7
A két evőkanálnyi baracklekvárt felmelegítjük és a forró süteményre öntjük.
Morzsakészítés házilag: 300 g lisztet 200 g hideg vajkockával és 150 g cukorral összegyúrunk és szétmorzsáljuk.