Mangoldos quiche

Értékeld a receptet
Erste Bewertung:

Um deine Bewertung einzutragen wird ein Cookie abgelegt und die IP-Adresse psdeudonymisiert gespeichert.
Bitte lies und bestätige hierzu auch unsere Datenschutzerklärung.

Bewerten
0 / 5
0 Bewertungen
  • 15 + 20 perc
  • 220 °C + 190 °C
  • 200 °C + 170 °C
  • kb. 25-30 perc

Hozzávalók Hozzávalók egy 28 cm átmérőjű formához:

Az öntethez:

  • 2 db paradicsom hámozva, magozva, apróra kockázva
  • 150 g mozzarella apróra kockázva
  • 2-3 tojás
  • 50 g parmezán reszelt
  • Só, bors, szerecsendió ízlés szerint

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 220°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A mangoldot vágjuk csíkokra, rövid ideig blansírozzuk citromlével ízesített húslevesben, csepegtessük le, és hagyjuk hűlni.

  3. Lépés 3

    A paradicsomot és mozzarellát keverjük össze.

  4. Lépés 4

    A pizzatésztát sütőpapírral együtt tekerjük ki tepsire, a széleket kicsit hajtsuk fel, hogy a massza ne folyjon ki. Egy kör alakú sütőformát béleljünk ki a tésztával.

  5. Lépés 5

    A tésztát szórjuk meg kevés parmezánnal. A mangoldot keverjük össze tejföllel, sóval, borssal és szerecsendióval fűszerezzük, és halmozzuk a tésztára.

  6. Lépés 6

    A paradicsomos-mozzarellás keveréket szórjuk a töltelékre.

  7. Lépés 7

    Az öntethez a tojást keverjük össze a parmezánnal, és öntsük a töltelékre.

  8. Lépés 8

    Előmelegített sütőben 220 ˚C-on kb. 15 percig süssük, majd vegyük vissza a hőmérsékletet 190 ˚C-ra, és további 20 perc alatt süssük készre.

Tipp

Ez a pikáns finomság hidegen és melegen egyaránt fogyasztható!

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!