Meggyes rétes

Értékeld a receptet
Erste Bewertung:

Um deine Bewertung einzutragen wird ein Cookie abgelegt und die IP-Adresse psdeudonymisiert gespeichert.
Bitte lies und bestätige hierzu auch unsere Datenschutzerklärung.

Bewerten
0 / 5
0 Bewertungen
  • 20 - 25 perc
  • 220 °C
  • 200 °C
  • 20 perc

Hozzávalók Hozzávalók  1 rúd réteshez:

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 220°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A tojást verjük fel, kevés vízzel hígítsuk fel.

  3. Lépés 3

    A Tante Fanny friss leveles tésztát tekerjük ki a sütőpapírral együtt egy tepsibe.

  4. Lépés 4

    A rövidebb oldaláról vágjunk le 2 db 1 cm-es csíkot. Tegyük félre.

  5. Lépés 5

    A tészta középső harmadára szórjuk rá a morzsával elkevert diót. Tegyük rá a magozott meggyet, úgy, hogy a két rövidebb oldalánál 2-2 cm-t hagyjunk szabadon, majd a fahéjas cukorral szórjuk meg.

  6. Lépés 6

    A szabadon hagyott részt tojással kenjük be, hajtsuk rá a töltelékre, hogy az sütés közben ne folyjon ki.

  7. Lépés 7

    Az egyik harmad tésztát a töltelékre hajtsuk rá, majd kenjük be tojással és a másik felével ugyanígy járjunk el.

  8. Lépés 8

    Az összehajtott tészta tetejét is kenjük meg tojással és a levágott tésztacsíkokat ellentétes hullámvonalban helyezzük el hosszában.

  9. Lépés 9

    Ezt is kenjük meg tojással. Villával szurkáljuk meg a tetejét.

  10. Lépés 10

    Előmelegített sütőben közepes sínen 20-25 percig süssük aranybarnára.

  11. Lépés 11

    Langyosan, porcukorral megszórva tálaljuk.

Tipp

Cseresznyével is kiváló, csak kevesebb cukrot használjunk!

Köszönjük szépen Bévárdi Józsefné receptjét!

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!