Mennyei málnapite
- 25-30 perc
- 150 °C
- 140 °C
- kb. 15-20 perc
Hozzávalók Hozzávalók:
- 1 cs. Tante Fanny friss édes linzertészta 300 g
- 5 ev. málnadzsem
- 10-15 dkg mélyhűtött gurulós málna
- 20 dkg vaj
- 20 dkg barnacukor
- Félmaréknyi mandula szeletelve
- 10 dkg mandula őrölve
- 10 dkg liszt
- 1 teáskanál sütőpor
- 4 db tojás
- 3 ek. mandulalikőr
- 1 cs. vaníliás cukor
- 1 csipetnyi só őrölve
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 200° C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A tésztát sütőpapírral együtt tekerjük ki, a sütőpapírt távolítsuk el, majd a tésztát helyezzük közepes méretű, vajjal kikent, liszttel meghintett tepsibe.
-
Lépés 3
A tésztát kenjük meg a málnadzsemmel, majd szórjuk rá a mélyhűtött málnaszemeket.
-
Lépés 4
A pitetésztához a szobahőmérsékletű vajat tegyük keverőtálba, adjuk hozzá a barnacukrot, a vaníliás cukrot és a sót, és elektromos habverővel 10 perc alatt keverjük habosra. A tojásokat egyenként adjuk hozzá, és mindegyikkel jól dolgozzuk össze.
-
Lépés 5
Kanalazzuk hozzá az őrölt mandulát és a sütőporral elkevert lisztet, majd a végén a mandulalikőrt.
-
Lépés 6
A pitetésztát kanállal halmozzuk a málnás linzerre, a felületét egyengessük simára, majd szórjuk meg a szeletelt mandulával.
-
Lépés 7
150 °C-ra előmelegített sütőben a sütő legalsó sínére helyezve kb. 25 - 30 perc alatt süssük készre.
-
Lépés 8
Az elkészült süteményt szeleteljük kockákra, vagy széles szájú pohárral szúrjuk ki. Tetejét szórja meg porcukorral, és díszítsük málnaszemekkel.
Mélyhűtött málna helyett nyáron díszítsük friss málnával, vagy kipróbálhatjuk a receptet akár eperrel, eperdzsemmel is!