Mexikói táskák színes zöldségekkel

Értékeld a receptet
Erste Bewertung:

Um deine Bewertung einzutragen wird ein Cookie abgelegt und die IP-Adresse psdeudonymisiert gespeichert.
Bitte lies und bestätige hierzu auch unsere Datenschutzerklärung.

Bewerten
0 / 5
0 Bewertungen
  • 30-35 perc
  • 190 °C
  • 170 °C
  • kb. 20-25 perc

Hozzávalók Hozzávalók 15 táskához:

  • 2 cs. Tante Fanny friss leveles tészta 270 g
  • Alternatíva: Tante Fanny friss leveles tészta kettős csomagolás 540 g
  • 1/4 kg hagyma finomra aprítva
  • 1 ek olaj
  • 2 gerezd fokhagyma aprítva
  • 1/2 tk csípős pirospaprika őrölve
  • 1 db piros paprika apróra kockázva
  • 1 cukkini felkockázva
  • 2 érett paradicsom kis darabokra vágva
  • Só, bors ízlés szerint
  • kakukkfű
  • 1 késhegyni kömény őrölve
  • 1 késhegynyi majoranna őrölve
  • 1 késhegynyi csilipor vagy 1 friss chili
  • 1 vörösbab konzerv
  • 1 kukorica konzerv
  • 2 tojás a kenéshez

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 190° C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A hagymát forró olajon futtassuk meg. A paprikakockákat, cukkinikockákat adjuk hozzá, és pároljuk tovább.

  3. Lépés 3

    Az aprított paradicsomot, fokhagymát, kakukkfüvet adjuk hozzá, és addig főzzük, amíg a leve elpárolog. Sóval, borssal és a többi fűszerrel ízesítsük, és a masszát hagyjuk kihűlni, majd keverjük hozzá a babot és a kukoricát is.

  4. Lépés 4

    A leveles tésztát sütőpapírral együtt tekerjük ki közvetlenül a tepsire, és vágjuk fel 12 x 12 cm-es négyzetekre.

  5. Lépés 5

    A tésztanégyzetek közepére tegyünk 1-1 kanál tölteléket. A tésztaszéleket kenjük meg tojással, a tésztát hajtsuk össze, és a széleket könnyedén nyomjuk össze. A maradék tésztából szaggatóval szúrjunk ki formákat, ezzel díszítsük a táskákat, majd felvert tojással kenjük meg. Kb. 5 percre tegyük hűvös helyre.

  6. Lépés 6

    Előmelegített sütőben középső sínen 30-35 percig süssük, amíg a tészta aranybarna nem lesz.

Tipp

Más zöldségekkel is kipróbálhatjuk a receptet, használhatunk padlizsánt, ceruzababot vagy sárgarépát is!

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!