Mini tejszínes rétes

Mini tejszínes rétes

  • kb. 45 perc
  • 200 °C
  • 180 °C
  • kb. 45 perc

Hozzávalók Hozzávalók 8 kis réteshez:

Az öntethez:

  • 2 tojás
  • 100 g kristálycukor

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 200° C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A zsemlét áztassuk be tejbe.

  3. Lépés 3

    A töltelékhez a vajat a fele porcukorral keverjük habosra. Adjuk hozzá a sót, citromhéjat, vaníliás cukrot és egyesével a tojások sárgáit.

  4. Lépés 4

    A tojásfehérjét a maradék cukorral verjük kemény habbá.

  5. Lépés 5

    Az áztatott zsemlét, a túrót és a felvert habot forgassuk a tojásos masszához.

  6. Lépés 6

    A réteslapokat felezzük el, vajjal kenjük meg és a közepére vigyük fel a tölteléket. A széleket hajtsuk be és tekerjük fel a rétest.

  7. Lépés 7

    A kész réteseket helyezzük egy kivajazott formába varrattal lefelé.

  8. Lépés 8

    Az öntethez a kristálycukrot a tojásokkal keverjük simára és keverjük a tejhez.

  9. Lépés 9

    A réteseket előmelegített sütőben kb. 20 percig süssük.

  10. Lépés 10

    A tésztát szurkáljuk meg és öntsük rá az öntetet.

  11. Lépés 11

    További 20 - 25 perc alatt süssük készre, amíg a kérge szép barna nem lesz.

Tipp

Jól illik hozzá egy forró vaníliasodó!

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!