Ropogós

Pizza bivaly mozzarellával

és bazsalikommal
  • 18 - 20 perc
  • 220°C
  • 200°C
  • kb. 10 perc

Hozzávalók Egy pizzához:

  • 1 cs. Tante Fanny friss pizzatészta 400 g
  • 200 g paradicsompüré
  • 2 nagy paradicsom karikákra vágva
  • 1 tk. szárított oregánó
  • 125 g bivaly mozzarella kis darabokra tépkedve
  • 1/2 cs. friss bazsalikom tépkedve
  • 2 ek. olívaolaj
  • Só és bors őrölve

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 220°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A tésztát a sütőpapírral együtt kitekerjük egy tepsibe. A paradicsompürét sóval és borssal fűszerezzük és a tésztát megkenjük vele úgy, hogy a széleknél kb. 1 cm szabadon maradjon.

  3. Lépés 3

    A paradicsom szeleteket a tésztára tesszük és megszórjuk oregánóval.

  4. Lépés 4

    A pizzát a sütő legalsó sínén 18 - 20 perc perc alatt ropogósra sütjük.

  5. Lépés 5

    Miután kisült a pizza, rátesszük a bivaly mozzarellát, megszórjuk bazsalikommal és olívaolajat csepegtetünk rá.

Tipp

Ha szereted a csípőset, használhatsz csípős olívaolajat, vagy tehetsz rá pepperoni paprikát is.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!