Mogyorós koronák

  • 15-20 perc
  • 220°C
  • 200°C
  • kb. 15 perc

Hozzávalók 8 koronához:

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 220°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A mogyorót, cukrot, tejet, fahéjat, vaníliás cukrot és a rumot jól összekeverjük.

  3. Lépés 3

    A mogyorós masszát egyenletesen elosztjuk a tésztán úgy, hogy a felső szélétől 2 cm szabadon maradjon. Az alsó, majd a felső egyharmadát is behajtjuk középre. Egy nyújtófával kb. 3 cm vastagságúra nyújtjuk és 8 egyforma nagyságú szeletre vágjuk.

  4. Lépés 4

    A szeletek hosszabik végét 4-5 helyen bevágjuk egy késsel. Végül megkenjük őket tojással.

  5. Lépés 5

    A sütőben 15-20 perc alatt aranybarnára sütjük. Olvadt csokoládéval ízlés szerint díszítjük.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!